A legegyszerűbb étel három hozzávalóból: krumplilaska

Gasztro

A legegyszerűbb étel három hozzávalóból: krumplilaska

Finom krumplis lapótya, alig valamiből!

Hozzávalók:

  • 1 kg főtt krumpli
  • 60 dkg liszt

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A krumplit megfőzzük, krumplinyomón átnyomjuk, majd gyúrótáblán hagyjuk hűlni. Ezután összegyúrjuk a liszttel és a sóval, majd rudat formálunk a tésztából.

A rúdból darabokat vágunk le, majd kb. 15 cm sugarú vékony körré nyújtunk. Egy serpenyőben vagy gázlapon mindkét oldalát megsütjük, és olvasztott zsírral megkenjük.

Lekvárral vagy túróval, tejföllel ízesíthetjük, de magában is finom!

Ajánljuk még:

Mélyhűtött mentes termékek: finomak és egészségesek

Egyre inkább népszerűvé válnak a „mentes” termékek. Általában ezt a jelzőt a tej-, glutén-, szója- és hozzáadott cukor-mentes élelmiszerekre használják. Ez a tulajdonság pedig lefedi az ételérzékenyek, paleosok, sőt még a cukorbetegek igényeit is. Tehát szinte bárki jön hozzánk vendégségbe, meg tudjuk kínálni, ha van nálunk „mentes” süti. Ráadásul ilyenkor ma már nem azokról a „fűrészpor ízű” ételekről beszélünk, amik fogyasztása régebben sok lemondással járt a fogyasztóik részéről, hanem olyan finomságokról, amikről szinte senki el nem tudná mondani, hogy búzaliszt, cukor vagy éppen tehéntúró nélkül készültek el.