Ünnep

Öt szuper tipp és kirándulóötlet egy felejthetetlen gyermeknapért!

A kijárási korlátozások feloldásával elhárult minden akadály azelől, hogy felejthetetlenné tegyük csemetéink számára május utolsó vasárnapját. Hiszen ahogy minden évben, gyereknap idén is lesz! Ha nincs még ötleted, merre kiránduljatok vagy hova menjetek, íme öt javaslat, amivel szebbé teheted gyermeke(i)d számára ezt a jeles napot.

Budakeszi Vadaspark

A fővárostól mindössze 20 perc távolságra, 50 különböző állatfaj vár arra, hogy a kicsik közelebbről is megismerkedjenek velük. A Budakeszi Vadasparkban, az erdő közepén a meséskönyvek főszereplői életre kelnek: dámszarvasok, kecskék, vaddisznók, mókusok, csak hogy a legnépszerűbbeket említsük. Az állatokkal itt nemcsak találkozni lehet, hanem akár részt is vehetünk az etetésükben szakképzett gondozók segítségével. A minden nap 10, 13 és 15 órakor tartott állatos látványbemutatók, mint például a mosómedvetréning, garantált szórakoztatást nyújtanak mindenki számára, a Pici Tanyán pedig betekintést nyerhetünk a falusi udvar hangos rejtelmeibe. Ha mindezek az állati élmények nem lennének elegendőek, a közeli Dinó Parkban két tanösvényen keresztül az őslények letűnt világához is közelebb kerülhetünk.

Kincsvadászat Budapesten

Ha csak pár szabad óránk van, de azt szeretnénk minél tartalmasabban kihasználni, keressük meg a főváros elrejtett miniszobrait. A 19 apró figurát számláló Kolodko-gyűjtemény megtalálása a gyerekek és a felnőttek számára is ugyanolyan izgalmas kihívást nyújt, és a séta vagy biciklizés közben valódi kincsvadásznak érezhetjük magunkat. –

 
Fotó: Szombati Orsolya (traveladdict.hu)
 

Menjünk fel a Budai Várba a Kockás fülű nyúlért, aki távcsövével folyamatosan a Dunát pásztázza. Keressük meg Főkukacot, a Nagy ho-ho-horgász állandó szereplőjét a Bem rakparton, vagy csodálkozzunk rá Süsüre, a híres egyfejű sárkányra a Szabadság téren. A szoborvadászat tényleg klassz móka, mert azzal, hogy régi és új helyeket keresünk fel a szobrok után kutatva,

egy napra turisták lehetünk a saját városunkban! 

Kemencei erdei múzeumvasút

Az Észak-Börzsöny szívében húzódó vasútvonalon sokáig csak a kitermelt fákat szállították. Sok év kitartó és önkéntes munkájával 2000 óta a 4 km hosszú nyomvonalat már a látogatók is élvezhetik. A múzeumvasút a festői szépségű Csarna-völgyön vezet keresztül, ahol ha szerencsénk van, olyan ritka növény- és állatfajokkal találkozhatunk, mint a fekete gólya, a fehérhátú harkály, az uráli bagoly vagy a parlagi sas. A kisvonatozás után, ha kedvünk tartja, felkapaszkodhatunk a Nagy-Mána tetejére a csodás kilátásért a környező lankákra, vagy pedig kirándulást tehetünk Drégely vára felé is. 

Szentendre, Skanzen

Magyarország egyik legszebb szabadtéri múzeumában a kicsiket a régmúlt falusi világ és kultúra rejtelmeibe vezethetjük bele. A hatvan hektáron elterülő, nyolc vidéki tájegység hihetetlen részletgazdagsággal, eredeti épületek és használati tárgyak segítségével mutatja be, milyen volt a falusi élet a 18. századtól kezdve Magyarországon. Az idilli környezetben, a békésen legelő rackajuhok és gondosan ápolt falusi porták között járva

egy szempillantás alatt ükanyáink korába repülünk vissza!
 
Forrás: Szombati Orsolya (traveladdict.hu) 

A Szentendrei Skanzen területére váltott sétálójeggyel ne hagyjuk ki a frissen és kemencében sütött kenyér megkóstolását, csakúgy mint a játékudvart és a nagykunsági állattartó tanyát sem. A terület könnyebb és gyorsabb bejárása érdekében a bejárati épületben biciklit, kisszekeret vagy rollert bérelhetünk.

Veresegyházi medveotthon

Bizonyára mindenki találkozott már azzal a mondással, hogy szereti, mint mackó a mézet. Ennek igazságát könnyen kideríthetjük, ha ellátogatunk a Veresegyházi medveotthonba, ahol a szlogennek megfelelően az állatok tényleg boldog életet élnek. A medvék mézes fakanállal való etetése a látogatás egyik fő attrakciója, amit a gyerekek mellett a felnőttek is legalább ugyanannyira élveznek. Közép-Európa legnagyobb medveotthona nevével ellentétben nemcsak a mackóknak, hanem rénszarvasoknak, farkasoknak, de még oroszlánoknak is helyet ad. És ha már állati gyereknapot tartunk, érdemes látogatást tenni a közelben lévő lovardához is, ahol a kicsik pónikkal és tündéri törpekecskékkel is barátságot köthetnek.

Ajánljuk még:

CSÍKSOMLYÓ VAGY LOURDES HELYETT: 5 HAZAI ZARÁNDOKHELY, MELYET BIZTOSAN SZERETNI FOGSZ!

KIKAPCSOLÓDÁS A FÖLD ALATT – 10 KÜLÖNLEGES BARLANG, AHOVÁ MEGÉRI ELLÁTOGATNI!

KIRÁNDULÁS BUDAPEST KEVÉSBÉ ISMERT CSODAHELYÉN – MIK A HÁRS-HEGY TITKAI?

 

Már követem az oldalt

X