Őrségi barangolások: 5 kirándulóhely, amit gyerekekkel is érdemes felkeresni az ősz folyamán
Az Őrség neve hallatán mindig egyfajta romantikus érzés járta körül a szívemet. Mágnesként vonzott Magyarország délnyugati csücskének ezen különleges régiója, ám a szerelem éveken keresztül plátói volt. Hiába tervezgettem, hogy mindjárt bejárom, a képzeletbeli bakancslistám főszereplői névsorában egyre-másra hátrébb sorolódott. Ám idén a kéktúrázásnak köszönhetően végre eljutottam az Őrségbe, és olyan kincseket találtam, amelyeket jó szívvel ajánlok felfedezésre gyerekekkel is.
Hazánk legrégebbi alapítású városa, amit mindenkinek látnia kell
Ha az utca emberét megkérdezik, melyik magyar város tekint vissza a legnagyobb múltra és alapították a legkorábban, valószínűleg erős gondolkodásba fog esni. Kis hazánk ugyanis nagyon sok dicső múltú várost tud felmutatni, elég csak Székesfehérvárra, Budapestre vagy Egerre gondolnunk. Legrégebbi város viszont csak egy van. A Nyugat királynője, a római provincia egykori központja, Savaria, vagy ahogy ma ismerjük, Szombathely.
Melyik magyar városban járunk, felismered kép alapján? Kvízezz!
Valószínűleg már te is számtalan hazai városban megfordultál és rácsodálkoztál egy-egy szép épületre, főtérre vagy hídra. Ám ha nem a valóságban látod, hanem csak képen, akkor is beugrik, hogy hol készült? Tedd próbára a tudásod és az emlékezetedet, és kirándulj egyet virtuálisan Magyarország városaiban. 
A nyári túrázás aranyszabályai: így járd a természetet a legnagyobb melegben
A túrázás minden évszakban nagy népszerűségnek örvend itthon, és sokan vízpart helyett ilyenkor is a hegyek és az erdők hűsítői lombkoronái közé kívánkoznak. Ám a forró nyári napok a legtapasztaltabb természetjárókat is nehézségek elé állítják, ezért érdemes körültekintően eljárnunk, ha a nyári túrázás mellett döntünk.
Hungarikum és fürdő egyszerre? Fedezd fel a makói Hagymatikum varázslatos világát!
Az Alföld sosem állt a hazai bakancslistám élén. Valahogy mindig úgy tekintettem rá, mint kietlen pusztaságra, amely szürkemarhák, csikósok, tikkadt szöcskenyájak és megannyi madár otthona. Aztán egy nap Makóra vezetett az utam, az ország hagymafővárosába. Én pedig egyik ámulatból a másikba estem, miközben Európa egyik legjobb családbarát fürdőjének varázslatos világában is elmerültem.
Kincsvadászat Budapesten: találkoztál már valamelyik miniszoborral?
Mi a közös Liszt Ferencben, Mekk Elekben, egy tankban és egy meggyilkolt mókusban? Látszólag semmi. Egy dolog azonban mégis összeköti őket: a kárpátaljai művész, Kolodko, aki megalkotta, és apró szobrok formájában elárasztotta velük a főváros utcáit. A kincsekre én is csak egy véletlen folytán figyeltem fel, pedig lassan már két évtizede élek Budapesten.
Mennyire a tied a Balaton? Teszteld tudásod! Kvízezz!

Ha már jártál a Balaton partján, bizonyára rácsodálkoztál a kék milliónyi árnyalatára és az eléd táruló csodás panorámára. Ezek a képek örökre bevésődtek az emlékezetedbe, de vajon mennyire emlékszel arra, hogy melyik látnivaló hol található, és milyen érdekességek vannak a magyar riviéra partján? Tedd próbára a tudásodat kvízünkkel, és készülj velünk együtt a nyárra!

Az utazás pszichológiája: 10 dolog, amiért érdemes útra kelni
Ma a világ csak karnyújtásnyira van tőlünk. Elegendő felcsapni a laptopot vagy kézbe venni a telefont, és virtuálisan máris a világ túlsó felén találhatjuk magunkat. Ám mégis időről időre útra kelünk, és elhagyjuk az otthonunkat. Hogy ezt miért tesszük, és az egyes emberek számára mi az utazás mozgatórugója, arról utazó bloggerként összeszedtem 10 különböző nézőpontot és motivációs faktort.
Bertényi Miklós füvészkert: egy alig ismert csodahely a Visegrádi-hegység szívében
A Dunakanyarban való kirándulások egyik legnépszerűbb szereplője Visegrád, nem véletlenül. A Fellegvár tetejéről elképesztő panoráma nyílik a Duna kanyargó vonulatára, amit nehéz felülmúlni. Érdemes azonban Visegrádon járva egy másik helyet is felkeresni, a Bertényi Miklós füvészkertet. Kevésbé ismert, ám annál lenyűgözőbb helyről van szó, ami a természetközeli élményeket kedvelők és kisgyerekes családok számára is garantált feltöltődést nyújt.
Elég jól ismered Magyarország természeti kincseit? Most minden kiderül! KVÍZEZZ!
Magyarország bővelkedik szebbnél szebb látnivalókban, amelyek sokszor szembejönnek velünk természetjáró kirándulásaink alkalmával, vagy óriásplakátokon és fotókon köszönnek ránk. Akad köztük azonban jó néhány, ami nem tartozik a legismertebb hazai úticélok közé, pedig szépségük, különlegességük okán megérdemelnék a nagyobb figyelmet. Kvízünkből ezeket is megismerheted.