Kirándul a család: öt szuper hely Budapest közelében, amit gyerekekkel is érdemes felkeresni
A rossz idő és hideg beköszöntével hajlamosak vagyunk bekuckózni, pedig a friss levegőn való sétánál keresve sem találhatunk jobb immunerősítőt. A természetben ráadásul nemcsak szabadnak érezhetjük magunkat a korlátozások ideje alatt is, hanem miközben kikapcsolódunk, élményeket is gyűjtünk. Úgyhogy öltözzünk fel melegen és kerekedjünk fel bátran, hogy új hazai helyeket megismerve gyarapodjon az a bizonyos bakancslistánk. Ha pedig mindezt gyerekekkel tennénk, íme öt olyan kirándulóhely, amelynek felkeresése garantált élményt nyújt az egész család számára.
Budaörsi Kopárok: ha közel maradnál a fővároshoz, de mégis távol akarsz lenni a zajától
Lefogadom, hogy a legtöbben már elhaladtak a Budaörs közelében fekvő sziklahegyek mellett anélkül, hogy különösebb figyelmet szenteltek volna nekik. Pedig a Kopárok bőven megérdemlik a törődést. Közelségük és különleges adottságaik miatt családbarát kirándulások kitűnő helyszínei lehetnek. Nem mellesleg, miközben felfedezzük őket, a szabadban szabadok is lehetünk.
Eger: a Mátra és a Bükk különleges kapuja

Egerről általában a híres törökverő vár képe él az emberek fejében. Vagy a bikavéré, aminek az eredetét sokáig a török időkre vezették vissza. Igaz, akkoriban kizárólag fehérbort termesztettek a Mátra dűlőin, de én szeretem, ha egy városnak van karaktere vagy valamilyen különleges legendája, Eger pedig pont ilyen. Első látásra és menthetetlenül belopja magát minden látogató szívébe.

Egy szakrális falu itthon, ahol nincs hűtő, mikró, és kézzel mosnak: a Krisna-völgy titkai
A Krisna-tudatú hívőkkel először Budapesten találkoztam több évvel ezelőtt, ételosztás keretében. Majd néha-néha megállítottak az utcán is, hogy könyvet ajánljanak és a vallásukról beszéljenek. Kitűntek a tömegből színes ruhájukkal, és a pöttyel a homlokukon. Látszott rajtuk, hogy nem ide tartoznak, és csak átutazóban vannak a fővárosban. De ha nem itt élnek, akkor mégis hol az otthonuk? A válasz Somogyvámoson keresendő, a Krisna-völgyben, amelyet legutóbbi országjáró túrám során fel is kerestem. 
Öt meseszép erdő, amit ősszel látnod kell
Hosszú séták, meleg pulcsik, őszi illatok, sütőtök, kuckózós esték, sült gesztenye, forró csoki, meleg fürdő, gyertyaillat, egy pohár bor.⁣ Ezek az ősz hívószavai, amelyek hallatán mindig melegség önti el a szívemet. Csak egy dolgot szeretek még a fentieknél is jobban az őszben: a természet részévé válni és a színes falevelekkel tarkított erdőben sétálni. Mutatom, mely erdők a hazai kedvenceim, és hova menj, ha felejthetetlen őszi élményekre vágysz. 
Ezek Budapest legszebb kilátóhelyei: lásd a fővárost madártávlatból!
Ha belföldi kirándulásról van szó, sokan automatikusan a lakhelyüktől távol eső úticélokban gondolkodnak. Pedig nem kell feltétlen elutaznunk ahhoz, hogy szépet lássunk; elég, ha egy napra turisták vagyunk a saját városunkban. 15 éve élek már Budapesten, de még mindig nem tudtam betelni a Duna-parti panorámájával, sem pedig ikonikus épületeivel, amelyeken minden alkalommal találok valami újdonságot. Ezekről lenézni pedig különösen izgalmas...
Bemutatkoznak az ősz legfinomabb gombái
Számomra az ősz a legkedvesebb évszak. Nemcsak azért, mert a színes erdőkben ilyenkor felüdülés a séta, vagy friss avar illata miatt, hanem azért is, mert ilyenkor különleges lakói lesznek az erdőknek. Ha egy kis eső esik, már fogom is a túrabotomat és gombavadászatra indulok. De nem ám hűbelebalázs módjára, csak megfontoltan! Mert az alapszabályokat be kell tartani: csak az általunk ismert gombákat szedjük le, és bevizsgáltatni egy-egy darabot sosem szégyen!
Öt hazai borvidék, amit látnod kell az ősszel
Az ősz, különösen a szeptember az egyik kedvenc időszakom. Ilyenkor a napsugarak még melegen simogatják az ember arcát, a természet pedig ezernyi színben pompázik. A lélekemelő kirándulások mellett azonban még egy dolgot nagyon szeretek az őszben: az új borokat, amik megkóstolása különleges pillanata az évnek. 
Békés örökzöld kedvence: Szarvast látni kell!
Gyermekkorom meghatározó konyhai eszköze volt a szarvasi kávéfőző. Kezdetben fekete, majd dizájnos bordó színben a legfinomabb kávét adta. Pont ezért nagyon sokáig Szarvas neve számomra egyet jelentett a kávéfőzővel, ám eszembe juthatott volna szebbnél szebb látnivalói miatt is ez a Békés megyei város. Személyes ajánló következik.
Egy csodahely barlanggal a Balaton mellett: ez Tapolca!
Akár esik az eső, fúj a szél vagy hétágra süt a nap, egy város a Balaton közelében minden körülmények között a legszebb arcát mutatja. Már csak abból adódóan is, hogy a legfőbb nevezetessége a föld alatt rejlik. Ismerd meg Tapolcát és benne hazánk egyetlen csónakkal felfedezhető barlangját!