Otthon

A nyár nem vész el, csak átalakul: Így nyaralj otthon!

Kezdésnek tedd félre a munkát, aztán szedd elő a fürdőruhát. És a többi lépés sem lesz bonyolultabb...

Bár ajándékutazásokat, évek óta tervezett kirándulásokat, megvalósulni látszó álmokat kényszerülnek lemondani az emberek, a nyár nem marad el, pihenni lehet, kell, idén is. Könnyen alkalmazkodhatunk a jelen helyzethez – például azzal, ha nem szenvedünk az otthonléttől. Barátságot kötünk a nekünk jutó térrel, és ha időnk engedi, felfedezzük, mennyi kincset rejteget, mennyivel több minden van benne, mint amit a munka-gyerekek-zűrös hétköznapok között érzékelünk.

Vegyük a lakás fő pontjait: a konyha, a nappali, a háló. Megvan a maga praktikus és szimbolikus szerepe az életünkben az evésnek, az együttlétnek és az elcsendesedésnek, pihenésnek is, éppen ezért gondot fordítunk arra, milyenek legyenek ezek a terek körülöttünk. Így van ez a kerttel is, ami idén az igazi kikapcsolódás helyszíne lehet, ha gondoskodunk a megfelelő feltételekről. A jó hír az, hogy otthon nyaralni, valóban kikapcsolódni közel sem lehetetlen.

Nézzük a tényeket:

  • Bármekkora a kerted, telked, víkendházad, van oda való medence.
  • Számos jó hangulatot teremtő apróságot megvásárolhatsz vagy elkészíthetsz magadnak minimális költséggel.
  • Egy házi strand összepattintásához nem feltétlenül van szükséged technikai ismeretekre vagy millió szerszámra, ma már kiváló minőségű, gyorsan összerakható fémvázas medencéket lehet kapni.
  • Masszázskiegészítőktől kezdve a házi trambulinon át a szolárzuhanyig akármi helyet kaphat a kertedben. Egy felfújható masszázsmedence például a klasszikus jacuzzihoz hasonló élményt nyújtja, az ára mégis jóval barátibb.
  • Tudni fogod, mi vesz körül: ismered az anyagokat, tudod, mit mikor takarítottál utoljára, ki ült előtted a székben, a medencében.
  • A saját kerted, a saját szabadságod: a legócskább fürdőruhádban, kócosan is feküdhetsz egész délután a napon anékül, hogy bíráló tekintetekkel találkoznál.
  • Nem lesz többé gond, hogy a gyerekek a szabadban is töltsenek időt – inkább csak azzal, hogy tereld be őket újra a lakásba!

Kids in swimming pool

Hogy kezdj hozzá?

  • Határozd meg a büdzsét, amit a házi nyaralásra szánsz (százezer forintból már igencsak szép kerti strandot dobhatsz össze).
  • Gondold végig, mi a kedvenc részed a strandolásban: az úszkálás, a parton való koktélozás, a napozás, vagy valami teljesen más?
  • Ha tudod, mi kapcsol ki, írj egy listát arról, ami a kertben hozzásegíthet az igazi pihenéshez
  • Ne feledkezz meg az apróságokról, amik a hangulatért felelnek: nézz utána, milyen lampionok, égősorok, strandcikkek érhetőek el a közeledben.

A legtöbb eszközt már interneten megrendelheted, és bár munkás dolog összerakni egy házi strandot, ha a gyerekekkel, pároddal együtt csinálod, mókás is lehet. Az utána következő napokról, hetekről, hónapokról nem is beszélve...

Képek: aqualing.hu 
A cikk az Aqualing Medenceáruházzal együttműködésben készült.

 

Már követem az oldalt

X