Szép

Természetes fogfehérítő, ami a bőrödet is megfiatalítja – Így használd a citromot a szépségápolásban

Ha az élet citrommal kínál, használd fel a szépségápolásban is! Valójában persze nem egészen így hangzik a mondás, de mindenképpen jó hír, hogy a szépségünkre is üdítő hatással lehet ez a remek, élénksárga déli gyümölcs, amelyből otthonunkban teán és limonádén kívül különféle csodaszereket is készíthetünk. Először azonban győződjünk meg arról, hogy nincsen semmiféle citrusallergiánk, mert  abban az esetben természetesen kivétel a citrommal történő bármilyen szépségápolás!

Mutatjuk, mi mindenre használhatjuk a jó öreg citromot! 

1. Fogfehérítés

A citrom szódabikarbónával összekeverve természetes fogfehérítő ápolószerként működik. Fogtisztítás után alaposan öblítsünk, hogy a savas kémhatás helyreálljon, és ne károsítsuk a fogakat. Mielőtt kipróbálnánk ezt a módszert, mindenképpen kérdezzük meg fogorvosunkat, hogy a fogaink állapotát figyelembe véve, mit gondol a citrom használatáról.

Létezik egy régebb óta ismert árnyalatvilágosító házi módszer, amit alkalmanként én is kipróbáltam. Ehhez 2-3 cseppnyi citromlevet kell szódabikarbónával összekeverni és fogkrémkánt használni. Ugyanakkor ezzel a szerrel is bánjunk nagyon óvatosan, csak alkalmanként használjuk!

2. Bőrhibák korrekciójára

A citrom a fogfehérítés mellett a C-vitaminnak és a citromsavnak köszönhetően bőrfehérítő hatással is rendelkezik, így például a nyári nagy gyümölcselrakások közepette elszíneződött kezeinket és körmeinket is visszaállíthatjuk vele eredeti állapotukra. Antioxidáns-tartalmának köszönhetően fokozza a kollagéntermelést is, így az öregségi- és a pigmentfoltokat is halványítja. Ugyanez vonatkozik könyökünk és térdünk sötétebb színű bőrére is.

3. Öröm a körömnek

Néhány csepp citromlevet keverjünk el nagyjából fél deciliternyi olívaolajjal, hogy a keverékben áztassuk körmeinket. Nem is gondolnánk, hogy mennyivel ellenállóbbá, csillogóbbá és tápláltabbá válnak majd.

4. Szépíti a vonalainkat

A reggeli citromos víz fogyasztása felpörgeti az anyagcserét, segít eltávolítani a méreganyagokat és serkenti a zsírégetést is, így jótékony hatással lehet az alakunkra. Ne alkalmazzuk hosszú távú kúraként, és csakis a megfelelő hígításban fogyasszuk, mert töményebb változatban felerősítheti refluxos tüneteket és a fogzománcot is megsértheti. 

5. Arccsillogás fékezésére

Duplán jó hír, hogy az arc természetes ragyogása is megőrizhető a használatával, mégis hatékonyan segít megszüntetni a kellemetlen olajos csillogást. Egy csészényi vízhez adjunk néhány csepp teafaolajat és citromlevet, majd töröljük át vele az arcunkat reggel és este. Ily módon remekül tisztítható az olajos és problémás bőr, pórusösszehúzó hatása miatt a mitesszerek eltüntetésére is jótékony hatással bír. Azonban száraz, érzékeny és ekcémás bőr esetén kerüljük az alkalmazását!

6. Hajöblítés szőke hajúaknak

A kamillás öblítés mellett a hajmosás utáni citromos hajöblítés is jótékony hatású a szőke haj ragyogására és színének megőrzésére nézve. Ha a sötétebb hajszínnel rendelkezők szeretnének minimálisan világosítani a hajszínükön, belefacsarhatnak egy fél citromot az öblítővízbe, így minden hajmosás után és napozás előtt alkalmazva, az ő hajuk is elindulhat a világosodás útján.  

7. Frissítő masszázsnál

A citrom aromaterápiás alkalmazása frissítő és élénkítő, egy citromolajos testmasszázs esetén valósággal felfrissülve és újjászületve kelhetünk ki a masszázságyból.

+1 Bárhogyan is használjuk ezt a sokoldalú gyümölcsöt, a citromhéjakat ne dobjuk ki dolgunk végeztével, hiszen akár remek lábápoló radír is készülhet belőle. Lábápolási rituálénk elején kenjük át vele alaposan lábkörmeinket, sarkunkat és a bőrkeményedéseket, majd vegyünk egy kellemes, meleg lábfürdőt. A végeredmény: sokkal puhább, egységesebb bőrszínű és ápoltabb lábaink lesznek. 

A citromos ápolás után viszont minden esetben kerüljük a közvetlen napfénnyel való érintkezést, a napozást!

Ajánljuk még: 

CSIGANYÁLTÓL SZÉPÜLNI? IGEN!
NYÁRI BŐRÁPOLÁS: ÍGY CSINÁLD OKOSAN
„JÓL ÁLL, DE ENÉLKÜL KRISZTÁSABB VOLTÁL” – ÍGY NEM KELL A MŰPILLA, ÍGY NEM KELL A PÚDER

 

Már követem az oldalt

X