Szép

Csiganyáltól szépülni? Igen!

Akik nem undorodnak tőle, nagyon hálásak lesznek szépítő hatásáért. 

Tudom, nem hangzik túl gusztusosan a leírás: „a kence csiganyálat tartalmaz”, de bizony ma már nem csak gyógynövényekkel és különböző savakkal lehet szép bőrt varázsolni, hanem csiganyállal is.

  1. Ez az összetevő először Ázsiát, majd lassan Európát is meghódította szuper bőrgyógyító, hidratáló, gyulladáscsökkentő, és faggyútermelést szabályozó hatásának köszönhetően.

Mit kell róla tudni? 

A csiga nyálában olyan fantasztikus hatóanyagok találhatóak, mint a hialuronsav, kollagén, elasztin, réz, cink, vas, mucin és allantoin. Tartós használat mellett ezek együttesen bársonyos, hidratált, egészséges bőrfelszínt eredményeznek, főleg, ha olyan összetevőkkel kombináljuk mint a niacinamid, a C-vitamin, vagy az azelainsav.

A csiganyál legfontosabb alkotóeleme a mucin, mely regenerálódásért felelős komplex fehérjéket, glikoproteineket tartalmaz. Talán meglepő, de bőrünket is hetven százalékban ezek a fehérjék alkotják. Ennek köszönhetően gyógyulnak gyorsabban a sebek, s lesz a bőrfelület újra bársonyosan puha, ahogy a folyamat közben aktivizálódik a kollagén és az elasztin termelése is.

Mire jó a csiganyál? 

  • Hatásos sebgyógyító és bőrregeneráló
  • Erős hidratáló hatása van
  • Javítja a bőr vízmegkötő és felvevő képességét
  • Csökkenti az apróbb ráncokat
  • Szabályozza a faggyútermelést, így csökkenti a pattanások kialakulását
  • Antibakteriális tulajdonságai vannak
  • Gyulladáscsökkentő
  • Antioxidáns

Mivel egy viszonylag új összetevőről van szó, sok kutatás zajlik a témában, nem mindent tudunk még a csiganyálról. Ezért én mindenképpen csak kiegészítő termékként használnám a szépségápolási rutin során. Választhatunk csiganyálas tonikot vagy arckrémet, de nem ajánlott lelkesültségből csak ilyen termékeket alkalmazni, érdemes kiegészíteni egyéb probléma-specifikus összetevőkkel is. Pattanások ellen Niacinamidos, C-vitaminos szérummal, majd Aha-savas hámlasztó arclemosóval kiegészítve. Sebgyógyításra én panthenollal kombinálnám. 

Ajánljuk még: 

 SZÉPSÉGKISOKOS: A KANNABISZ SZEBBÉ TEHET – MINDENT A CBD OLAJRÓL

„JÓL ÁLL, DE ENÉLKÜL KRISZTÁSABB VOLTÁL” – ÍGY NEM KELL A MŰPILLA, ÍGY NEM KELL A PÚDER
SZÉPSÉGKISOKOS: EGY SOKOLDALÚ ÖREGEDÉSGÁTLÓ, AMIT A LEGJOBB SZÉPSÉGÁPOLÓKBAN TALÁLHATSZ MEG

 

 

Már követem az oldalt

X