Szép

Uborkaszezon az arcnak!

A sokak által kedvelt zöldségnek éppen most van szezonja! És a jó hír az, hogy nemcsak az étkezésben, hanem a szépségápolásban is remekül hasznát vehetjük.

Miért uborkaszezon?

Nekem ehhez a kifejezéshez mindig a tűző nap, a forró levegő, a tücsökciripelés, a mozdulatlanság és a belassulás képe és érzése társul. A magyar nyelvben az uborkaszezon kifejezése valóban az eseménytelenséget, a pihenőidőszakot jelenti. Nem véletlenül, hiszen a tökfélék családjába tartozó uborka a nyár közepén érik, amikor a legtöbben szabadságukat töltik, nincsenek nagyobb, sorsdöntő változások.

Az uborka hazánkban már nagyjából a 13. század óta van jelen. A növény a megfelelő gondoskodást bőséges terméssel hálálja meg, amelyből remek saláták, savanyúság, kovászos uborka és hideg uborkaleves is készül. És persze a szépségápolásban betöltött fontos szerepéről sem érdemes megfeledkezni.

Frissítés az arcbőrnek

Az uborka nyugtató és bőrfiatalító hatással rendelkezik. Alapanyagként számtalan kozmetikumban megtalálható az uborkakivonat, de akár nyers pakolásként is bátran és könnyedén alkalmazhatjuk otthon. Pattanásos arcbőr esetén összehúzza a pórusokat, ráadásul fertőtlenít is. Közvetlenül az arcbőrre helyezve a tápanyagok könnyedén felszívódnak, hidratáló hatást nyújtva és vitaminhoz juttatva a bőrt.

Külső-belső szépítőszer, hiszen rendkívül magas folyadéktartalmánál fogva a hidratáláson kívül a méregtelenítésben is szerepet játszik, fogyasztása vízhajtó hatással jár.

A fáradt szemek csodaszere

Amikor reggel bedagadt szemekkel ébredek, vagy esetleg túlzásba viszem az olvasást, netán számítógépnél dolgozom hosszabb ideig, akkor csak egy-egy uborkakarikát helyezek mindkét szemre, majd relaxálok, amíg kifejti szemnyugtató- és frissítő hatását. Valódi újjászületés-élményt nyújt ez a kezelés.

Ránctalanít

Egy végtelenül egyszerű arcpakolás elkészítéseként szeleteljünk fel egy uborkát, helyezzük fel az arcunkra, majd pihenjünk 15 percig. Mivel hozzájárul a bőr kollagéntermeléséhez,  csökkenti a ráncokat és frissebbé varázsolja az arcbőrt is.

Tisztítja a pórusokat

Átkenhetjük az arcunkat az uborkakarikákkal, ám gőzölést is készíthetünk belőle. Egy tiszta edénybe öntsünk kb. fél liter vizet, helyezzük bele az uborkakarikákat és forrásig hagyjuk a tűzhelyen. Ezt követően óvatosan hajoljunk fölé, és 10-15 perc elteltével garantáltan tiszta pórusokkal vághatunk bele a szépségápolás további lépéseibe.

Napozás után

Ha véletlenül túlzásba vittük a napfürdőzést és nincs kéznél napozás utáni gél, tejföl vagy aloe vera, akkor egy felvágott uborkával mindenképp érdemes átdörzsölni a megégett bőrfelületet. A nyugtató és hűsítő hatás azonnal érezhető lesz és a bőrpír is halványabbá válik. Jó hír, hogy a vízhólyagok megjelenése is csökkenthető az uborkás kezelés után.

Belsőleg érdemes a nyári szezonban minél több uborkát fogyasztani, hiszen az uborka a cellulitisz állapotát is javítja! 

Ajánljuk még:

SZÉPSÉGKISOKOS: CSONTHÉJAS TERMÉSBŐL BŐRÁPOLÓ CSODA

SZÉPSÉGKISOKOS: A LEGMENŐBB TERMÉSZETES CSODAKENCÉRŐL

ÍGY SZÉPÍTKEZZ A VIRÁGOK NYELVÉN!

 

Már követem az oldalt

X