Rebarbarás receptek: hét mesés édesség rebarbaraszezonra
Olvasási idő: 2 perc

Rebarbarás receptek: hét mesés édesség rebarbaraszezonra

Ezekben a rebarbarás receptekben biztosan nem fogtok csalódni!

Rebarbarás tarte

Ropogós pitetészta, benne puha, édes, de nem túl édes töltelék – igazi nyárhozó frissítő ez a tarte!

rebarbaras-tarte-rebarbaras-sütemeny

Rebarbaradzsem

Ha már tavasz végén – nyár elején gondolsz a hidegebb napokra, érdemes eltenni a rebarbarából is néhány üveggel. Jól fog ez esni az őszi esős, téli latyakos napokon is!

 

Rebarbarás eperlekvár

Ha annyira nagy rebarbararajongó nem vagy (vagy éppen az vagy, de nem osztja mindenki a családban ezt a szenvedélyedet), megpróbálhatsz az eperlekvárba csempészni ebből a nagyon egészséges, savanykás finomságból. Tökéletesen harmonizáló lekvárt kapsz majd eredményül, ami talán a kritikusokat is meggyőzi arról, hogy a rebarbara mégis csak fantasztikus!

 

Rebarbarás-mandulás morzsasüti

Ha nincs sok kedved sütögetni, de nem mondanál le az édességről, a morzsasüti mindig jó választás. Összekutyulod, kiöntöd, csinálsz egy gyors gyümölcsös tölteléket, és kész is! Tavasz végén pedig mi más kerülhetne bele, mint a rebarbara? 

rebarbaras morzsa mandulaval

 

Panna cotta meggyes rebarbarakompóttal

Ha sok-sok rebarbarával áldott meg az élet, bizonyára készítettél már kompótot belőle. Ha pedig van kompót, össze is dobhatod ezt a sütés nélküli csodasütit:

 

Bodzavirágos palacsinta rebarbarával

Némileg bonyolultabb elkészíteni, mint egy panna cottát vagy egy morzsasütit, cserébe a látványa, az illata, az íze és minden kicsi részlete elvarázsol majd!

Almás-rebarbarás torta százszorszéppel

Az ehető virágok divatja egyre nagyobb, és ennek örülhetünk mind, mert ezeknél természetesebb, szebb és finomabb dekoráció nincs is. Szerintünk ezidőtájt a legjobb, ha rebarbarás tortára pakoljátok őket!

Nyitókép: Az amerikaiak híres rebarbarás pitéje – Fotó: 123RF

 

Kapcsolódó tartalom
Akácvirág bundában (gluténmentesen is!)
Halmos Monika | 2025. máj 01

Akácvirág bundában (gluténmentesen is!)

Gyerekkoromban akácvirágzás idején rendszeresen került az asztalra, és így azt hittem, ez a világ rendje: májusban mindenki bundában sült akácvirágot eszik. A felismerés, hogy nem így van, talán ez indított el az ehető virágok színes és élvezetes világának kutatásában. Aki még nem kóstolta e mézillatú finomságot, itt az idő, hogy bepótolja! Már bontja virágait az akác a kertekben.