Rebarbarás eperlekvár

Gasztro

Rebarbarás eperlekvár

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 kg eper
  • 4-5 szál rebarbara
  • 1 kg befőzőcukor

Elkészítés:

Az epret néhány kanál cukorral elkeverjük, és a levét lecsepegtetjük.

A rebarbarát meghámozzuk, majd kis falatnyi darabokra vágjuk.

Ha az eper lecsepegett, akkor a gyümölcshúst és a rebarbarát feltesszük főni a cukorral együtt. Nem forraljuk sokáig, éppen csak addig, hogy minden megpuhuljon. Ekkor csírátlanított üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Az eper lecsepegtetett levéből készíthetünk szörpöt, például így.

Ajánljuk még:

Felmelegítve még jobb: ételek, amiket megéri érlelni

Felmelegítve csak a káposzta jó – tartja a mondás, de talán ideje ezt megcáfolnunk. Akad ugyanis bőven olyan étel a hazai konyhában, amely másnap nemcsak, hogy ugyanolyan finom, de adott esetben még finomabb is, mint frissen fogyasztva. Hogy melyek ezek a fogások, és melyiknél mire kell figyelnünk? Már mutatjuk is!