Gasztro

Rebarbarás eperlekvár

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 kg eper
  • 4-5 szál rebarbara
  • 1 kg befőzőcukor

Elkészítés:

Az epret néhány kanál cukorral elkeverjük, és a levét lecsepegtetjük.

A rebarbarát meghámozzuk, majd kis falatnyi darabokra vágjuk.

Ha az eper lecsepegett, akkor a gyümölcshúst és a rebarbarát feltesszük főni a cukorral együtt. Nem forraljuk sokáig, éppen csak addig, hogy minden megpuhuljon. Ekkor csírátlanított üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Az eper lecsepegtetett levéből készíthetünk szörpöt, például így.

Ajánljuk még:

Fogyókúra vagy életmódváltás? – Egyensúly az egészséges életért

Vékonyak és egészségesek szeretnénk lenni – legalábbis erre utal a számtalan életmódváltó program, amivel lépten-nyomon találkozunk. E sorok írója is szó szerint évtizedeket töltött el az álomalak kergetésével, mindenféle csodadiéta, életmódváltó program és időnkénti böjtölés bevetésével. De valóban elérhető mindkét cél egyszerre? Tényleg egészségesebbek leszünk, ha testünk minden paramétere az ideális tartományba kerül az egységesen elfogadott mérőrendszerben? Mi van, ha mindeközben folyamatosan azon stresszelünk, hogy megehetünk-e még egy kocka csokit. Vagy, ha nem vagyunk „ideálisak”, de tökéletesen érezzük magunkat? Az életmódváltás alapelveit és számos aspektusát vettük górcső alá Keczeli Viola dietetikussal.