Rebarbarás eperlekvár

Gasztro

Rebarbarás eperlekvár

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 kg eper
  • 4-5 szál rebarbara
  • 1 kg befőzőcukor

Elkészítés:

Az epret néhány kanál cukorral elkeverjük, és a levét lecsepegtetjük.

Tovább olvasok

A rebarbarát meghámozzuk, majd kis falatnyi darabokra vágjuk.

Ha az eper lecsepegett, akkor a gyümölcshúst és a rebarbarát feltesszük főni a cukorral együtt. Nem forraljuk sokáig, éppen csak addig, hogy minden megpuhuljon. Ekkor csírátlanított üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Az eper lecsepegtetett levéből készíthetünk szörpöt, például így.

Ajánljuk még:

Élvezetes, egészséges, diétás: receptek mediterrán étrendhez

Hántolatlan gabonák, hüvelyesek, olajos magvak, zöldségek, gyümölcsök, kis mennyiségben halak és szárnyasok, tojás, joghurt, extraszűz olívaolaj – ezek mind jöhetnek, ha mediterrán diétát követnénk! Kerüljük viszont a fehér lisztet, a vörös húst, az étolajat. Mutatjuk, milyen finom ételeket készíthetsz, ha kipróbálnád a mediterrán étkezést!

 

Már követem az oldalt

X