Rebarbarás-mandulás morzsasüti

Gasztro

Rebarbarás-mandulás morzsasüti

 Borbás Marcsi receptje egy jó morzsasütihez

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 5-8 szál rebarbara
  • pár szem málna (elhagyható)
  • 1 ek keményítő
  • porcukor ízlés szerint

A morzsához: 

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg mandulaforgács
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A rebarbarát megtisztítjuk, és körülbelül két centis darabokra vágjuk. Egy piteformát vagy tepsit kikenünk vajjal, és egyenletesen elterítjük benne az összevágott rebarbarát. A tetejét megszórjuk kevés keményítős porcukorral, és sütőbe tesszük addig, amíg a rebarbara kicsit összeesik.

Közben elkészítjük a morzsát.

Ehhez a vajat a liszttel, a cukorral és a mandulával összedolgozzuk.

Miután kivettük a rebarbarát a sütőből, rámorzsoljuk a lisztes, mandulás keveréket. Ha szeretjük, tehetünk a rebarbarára pár szem málnát is.

180 fokos sütőben pirosra sütjük, majd málnahabbal vagy fagylalttal kínáljuk.

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X