Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 5-8 szál rebarbara
- pár szem málna (elhagyható)
- 1 ek keményítő
- porcukor ízlés szerint
A morzsához:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg mandulaforgács
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
Elkészítés:
A rebarbarát megtisztítjuk, és körülbelül két centis darabokra vágjuk. Egy piteformát vagy tepsit kikenünk vajjal, és egyenletesen elterítjük benne az összevágott rebarbarát. A tetejét megszórjuk kevés keményítős porcukorral, és sütőbe tesszük addig, amíg a rebarbara kicsit összeesik.
Közben elkészítjük a morzsát.
Ehhez a vajat a liszttel, a cukorral és a mandulával összedolgozzuk.
Miután kivettük a rebarbarát a sütőből, rámorzsoljuk a lisztes, mandulás keveréket. Ha szeretjük, tehetünk a rebarbarára pár szem málnát is.
180 fokos sütőben pirosra sütjük, majd málnahabbal vagy fagylalttal kínáljuk.
Ajánljuk még: