Hozzávalók:
- 1 kg rebarbara
- 50 dkg cukor
Elkészítés:
Darabos, sűrű jamet készítünk. Ehhez kezdésnek a rebarbarát megmossuk, a szálas részét eltávolítjuk, majd apró, falatnyi darabokra vágjuk a szárat. Lecukrozzuk, majd melegíteni kezdjük. A hő hatására a cukor olvadni kezd, átmelegíti a rebarbarát, és kihúzza belőle a nedvességet.
Amikor szépen besárgul a keverék, még egy percet forraljuk, és már kész is. Egy részét összeturmixoljuk, egy részét darabosan hagyjuk – de ha úgy tetszik, teljesen krémesre is turmixolhatjuk. Tűzforrón csírátlanított üvegekbe öntjük, dunsztban kihűtjük.
Tudnivaló: a rebarbara levelét ne fogyasszuk, és vesebetegek a szárát is csak mértékkel fogyasszák!
Tipp: készíthetjük almával, sütőtökkel vagy eperrel is a jamet!
A rebarbara dzsem elkészítését meg is nézheted:
Ajánljuk még: