Őszi levesek: szív- és kézmelegítésre, gyógyításra

Gasztro

Őszi levesek: szív- és kézmelegítésre, gyógyításra

Lássuk csak: vargánya, sütőtök, sült fokhagyma, kerekrépa, karfiol, batáta, zeller... Fűszerezhetjük őket saját rozmaringolajjal, baconnel, tejföllel, sajttal. Beindult már a fantáziád?

VAJAS, SONKÁS SÜLTFOKHAGYMA-KRÉMLEVES

Gyógyító és egyben kényeztető fogás! Borbás Marcsi receptje.

 oszi-sult-fokhagyma-kremleves

 

Tovább olvasok

KÓKUSZOS SÜTŐTÖKKRÉMLEVES

Ha ősz, akkor sütőtök! Chilivel, gyömbérrel – kitisztítja belőled a náthát!

Sutotok_kremleves_oszi

 

HAJDINAGOMBÓCOS KEREKRÉPALEVES

Hallottatok már a kerekrépáról? Őszi végén takarítják be: képzeljük el savanyítva, sertéscombbal! Ugye, finom?

oszi-kerekrepa-leves

 

ZELLERKRÉMLEVES KÜLÖNLEGES HÁZI ROZMARINGOLAJJAL

Az egyik kedvencünk! A rozmaringolaj nagyon feldobja.

Borbas-Marcsi-zellerkremleves

 

BATÁTAKRÉMLEVES

Igazi, őszi színekben pompázó leves – baconnel, sajttal tálalva. Szeretni fogod!

oszi-batata-kremleves

 

HAJDINAKÁSÁS VARGÁNYALEVES VILMA NÉNI MÓDRA

A vargánya a legkülönlegesebb erdei gomba, karakteres, gazdag ízt ad a levesnek.

hajdinakasas-varganyaleves_oszi

 

KARFIOLKRÉMLEVES

Nagyon krémes, sűrű, egyszerű és nagyszerű.

oszi-karfiolkremleves

 

 

JUHTÚRÓS KRÉMLEVES SZALONNÁS GOMBÓCCAL

Ez már egy komolyabb darab: nagyon szeretjük, finom és laktató!

oszi-juhturos-kremleves

 

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X