Őszi levesek: szív- és kézmelegítésre, gyógyításra

Gasztro

Őszi levesek: szív- és kézmelegítésre, gyógyításra

Vargánya, sütőtök, sült fokhagyma, kerekrépa, karfiol, batáta, zeller... Fűszerezhetjük őket saját rozmaringolajjal, baconnel, tejföllel, sajttal. Beindult már a fantáziád?

VAJAS, SONKÁS SÜLTFOKHAGYMA-KRÉMLEVES

Gyógyító és egyben kényeztető fogás! Borbás Marcsi receptje.

 oszi-sult-fokhagyma-kremleves

 

KÓKUSZOS SÜTŐTÖKKRÉMLEVES

Ha ősz, akkor sütőtök! Chilivel, gyömbérrel – kitisztítja belőled a náthát!

Sutotok_kremleves_oszi

 

HAJDINAGOMBÓCOS KEREKRÉPALEVES

Hallottatok már a kerekrépáról? Őszi végén takarítják be: képzeljük el savanyítva, sertéscombbal! Ugye, finom?

oszi-kerekrepa-leves

 

ZELLERKRÉMLEVES KÜLÖNLEGES HÁZI ROZMARINGOLAJJAL

Az egyik kedvencünk! A rozmaringolaj nagyon feldobja.

Borbas-Marcsi-zellerkremleves

 

BATÁTAKRÉMLEVES

Igazi, őszi színekben pompázó leves – baconnel, sajttal tálalva. Szeretni fogod!

oszi-batata-kremleves

 

HAJDINAKÁSÁS VARGÁNYALEVES VILMA NÉNI MÓDRA

A vargánya a legkülönlegesebb erdei gomba, karakteres, gazdag ízt ad a levesnek.

hajdinakasas-varganyaleves_oszi

 

KARFIOLKRÉMLEVES

Nagyon krémes, sűrű, egyszerű és nagyszerű.

oszi-karfiolkremleves

 

JUHTÚRÓS KRÉMLEVES SZALONNÁS GOMBÓCCAL

Ez már egy komolyabb darab: nagyon szeretjük, finom és laktató!

oszi-juhturos-kremleves

 

Ajánljuk még:

Legősibb főfoglalkozásunkból ered a karácsonyi menü egyik főszereplője, a halászlé

A magyar konyha háromféle halászlécsoportot különböztet meg: a dunai, a tiszai és a balatoni halászlét – legnagyobb vizeink szerinti értelemszerű csoportosításban. Mindhárom ételfajta közös jellemzője, hogy három fő alapanyagból készülnek: halhúsból, hagymából és pirospaprikából. A különbség az elkészítés módjában és a tálalás jellegzetességeiben rejlik.