Hajdinakásás vargányaleves Vilma néni módra

Gasztro

Hajdinakásás vargányaleves Vilma néni módra

A vargánya a legkülönlegesebb erdei gomba, karakteres, gazdag ízt ad a levesnek, a hajdina pedig egészségessé és tartalmassá teszi a levest.

Hozzávalók:

  • 5-10 dkg szárított vargánya
  • 2 marék hajdina
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • babérlevél

rántáshoz:

  • zsír
  • liszt
  • őrölt pirospaprika
Tovább olvasok

Elkészítés:

A hajdinát előző este áztassuk be annyi vízbe, amennyi ellepi. A zöldséget tisztítsuk meg, vágjuk karikákra. A hajdinát a zöldségekkel, a vargányával (egy órával az elkészítés előtt célszerű a gombát is beáztatni) tegyük fel főni annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. A hajdina és a vargánya is meg fog dagadni. Ízesítsük sóval, babérlevéllel. Amikor a hajdina megfőtt, készítsünk vékony rántást, és kissé sűrítsük be vele a levest.

Ajánljuk még:

Túrós desszertek: 12 könnyű finomság

Laza, puha finomságok készíthetőek ebből a sokoldalú hozzávalóból! Bármennyire tele vagyunk, egy kis túrós desszert mindig belénk fér, ha pedig csak édességre vágyunk, ez az egyik legkevésbé hizlaló alapanyag, amiből valamilyen sütemény készülhet. Mutatunk olyan receptet is, amivel el lehet indulni a legjobb háziasszony címért, de akkor is tudsz készíteni tortát, ha alig van hozzávaló otthon.

 

Már követem az oldalt

X