BOLGÁR LECSÓ
Padlizsán és bazsalikom bolondítja, illetve a kápia paprikát is előre meg kell sütni. Karakteresebb ízű lecsó.
![lecsos-receptek-bolgar-lecso-6_6__focuspoint_768x432](/data/articles/113/1132/article-113244/lecsos-receptek-bolgar-lecso-6_6_nictr_768x432.jpg)
ERRŐL HALLOTTÁL MÁR? HIDEG LECSÓ
Tadaaaam! A lecsó hidegen is jó, de még mennyire – lopkodni a hűtőből! Mindenesetre ez a recept reggelire, vendégvárónak, piknikezéshez is kiváló pirítóssal vagy friss kenyérrel. Persze, melegen is rendben van.
![lecso-recept-hideglecso_focuspoint_792x455](/data/articles/113/1132/article-113244/lecso-recept-hideglecso_nictr_792x455.jpg)
BALKÁNI LECSÓ
Úgy kezdjük, hogy tarjával készül... Ugye máris megfogtunk vele? Tejföllel sütjük össze, rizs, szalonna, padlizsán is van benne.
![lecso-receptek-balkani-lecso-DSC_7439_focuspoint_792x455](/data/articles/113/1132/article-113244/lecso-receptek-balkani-lecso-DSC_7439_nictr_792x455.jpg)
TÖRÖK LECSÓS BULGUR
Keletiesebb ízvilág, korianderrel, római köménnyel, chillivel.
![lecsos-receptek-torok-lecsos-bulgur-7_5__focuspoint_768x432](/data/articles/113/1132/article-113244/lecsos-receptek-torok-lecsos-bulgur-7_5_nictr_768x432.jpg)
SAKSUKA
Az ízvilága az előzőnél is egyedibb, a koriander mellé szegfűszeg is jár, a harmónia mégis megvan.
![lecso-receptek-saksuka-saksukacrop_focuspoint_768x432](/data/articles/113/1132/article-113244/lecso-receptek-saksuka-saksukacrop_nictr_768x432.jpg)
LECSÓ BOGRÁCSBAN
Tojással, csipősen, ráérősen készítve.
![lecso-receptek-lecso-bogracsban](/data/articles/113/1132/article-113244/lecso-receptek-lecso-bogracsban_1_fit_1060x10000.jpg)
RATATOUILLE, A FRANCIA LECSÓ
Szerintünk az egyik legfinomabb: padlizsánnal, cukkinivel, kakukkfűvel.
![lecso-receptek-ratatouille-francia-lecso-vlcsnap-2021-09-16-21h19m47s479_focuspoint_768x432](/data/articles/113/1132/article-113244/lecso-receptek-ratatouille-francia-lecso-vlcsnap-2021-09-16-21h19m47s479_nictr_768x432.jpg)
RÁCPONTY BÍRÓ LAJOS MÓDRA, FORDÍTOTT LECSÓVAL
Az elegáns változat: Bíró Lajos különleges receptje.
![lecso-receptek-forditott-lecso-biro-lajos-racponty-lajosponty_focuspoint_792x455](/data/articles/113/1132/article-113244/lecso-receptek-forditott-lecso-biro-lajos-racponty-lajosponty_nictr_792x455.jpg)
CAPONATA
Az olaszok lecsója, olivabogyóval, kapribogyóval, fenyőmaggal készül.
![lecso-receptek-caponata-olaszok-lecsoja-vlcsnap-2022-10-01-20h36m41s644_1_](/data/articles/113/1132/article-113244/lecso-receptek-caponata-olaszok-lecsoja-vlcsnap-2022-10-01-20h36m41s644_1__fit_1060x10000.jpg?key=415b365f537f2edf9ce81c87342722bb)
GYUVECS, A SZERBEK LECSÓJA
A lecsók nehézbombázója: szalonnával, rizzsel, karajjal készül.
![lecso-receptek-gyuvecs-szerbek-lecsoja-4_focuspoint_792x455](/data/articles/113/1132/article-113244/lecso-receptek-gyuvecs-szerbek-lecsoja-4_nictr_792x455.jpg)
Ajánljuk még: