BOLGÁR LECSÓ
Padlizsán és bazsalikom bolondítja, illetve a kápia paprikát is előre meg kell sütni. Karakteresebb ízű lecsó.
ERRŐL HALLOTTÁL MÁR? HIDEG LECSÓ
Tadaaaam! A lecsó hidegen is jó, de még mennyire – lopkodni a hűtőből! Mindenesetre ez a recept reggelire, vendégvárónak, piknikezéshez is kiváló pirítóssal vagy friss kenyérrel. Persze, melegen is rendben van.
BALKÁNI LECSÓ
Úgy kezdjük, hogy tarjával készül... Ugye máris megfogtunk vele? Tejföllel sütjük össze, rizs, szalonna, padlizsán is van benne.
TÖRÖK LECSÓS BULGUR
Keletiesebb ízvilág, korianderrel, római köménnyel, chillivel.
SAKSUKA
Az ízvilága az előzőnél is egyedibb, a koriander mellé szegfűszeg is jár, a harmónia mégis megvan.
LECSÓ BOGRÁCSBAN
Tojással, csipősen, ráérősen készítve.
RATATOUILLE, A FRANCIA LECSÓ
Szerintünk az egyik legfinomabb: padlizsánnal, cukkinivel, kakukkfűvel.
RÁCPONTY BÍRÓ LAJOS MÓDRA, FORDÍTOTT LECSÓVAL
Az elegáns változat: Bíró Lajos különleges receptje.
CAPONATA
Az olaszok lecsója, olivabogyóval, kapribogyóval, fenyőmaggal készül.
GYUVECS, A SZERBEK LECSÓJA
A lecsók nehézbombázója: szalonnával, rizzsel, karajjal készül.