Hozzávalók
- 2,5 kg paradicsom
- 2,5 kg kápia paprika
- 5-6 db padlizsán
- 1-2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- friss bazsalikom
- olaj
Elkészítés
A padlizsánt és a kápiát megsütjük, miután kihűlt, a héját lehúzzuk. A paradicsomot leforrázzuk és a héjat eltávolítjuk. Burgonyanyomóval mindhárom zöldséget áttörjük, de nem kell túl pépesre, jó, ha maradnak benne darabok is. A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával és az apróra vágott bazsalikommal ízesítjük. Csak egyet forralunk rajta, és le is zárhatjuk a tűzet alatta. Pirítóssal vagy friss kenyérrel fogyasztjuk, hidegen, melegen egyaránt kiváló.