Hozzávalók:
- 8 szelet karaj vagy tarja
- 1 kg paradicsom
- 1 kg paprika
- 2 nagyobb padlizsán
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg rizs
- 1/2 l tejföl
- só
- őrölt fehér bors
- zsír
- 10 dkg szalonna
Elkészítés:
A húst enyhén sózzuk és forró zsírban mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Ekkor még nem kell teljesen átsülnie, hiszen a zöldségekkel és a rizzsel is össze fogjuk majd sütni. Miután megpirult a külseje, kiszedjük a zsiradékból. A zöldségeket és a hagymát is karikára vágjuk, majd készítünk belőle egy lecsót. Ezután elkezdjük rétegezni egy tepsibe a hozzávalókat. Legalulra kerül a csíkokra vágott szalonna, arra négy szelet hús, egy réteg lecsó, majd egy sor rizs. Ezt még egyszer megismételjük, közben fűszerezzük az ételt sóval és őrölt borssal. A tetejét bőven meglocsoljuk a sózott tejföllel, úgy, hogy a húsok közé is befolyjon. 170 fokon 45-50 perc alatt készre sütjük. Sütés közben végig figyeljünk, hogy a tejföl nehogy megégjen. Akkor van készen, ha a teteje szépen megpirult.
Ajánljuk még: