Bolgár lecsó

Gasztro

Bolgár lecsó

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg kápia paprika
  • 2-3 db közepes padlizsán
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kg paradicsom
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 ek olívaolaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A kápia paprikát és a padlizsánt 200 fokos sütőben megsütjük. A padlizsánt érdemes megszurkálni, nehogy szétrobbanjon a sütőben. Természetesen ezt a műveletet faszénen, gázon lángterelővel vagy bolgár paprikasütővel is elvégezhetjük. Amint a zöldségek megsültek, fagyasztózacskóba rakjuk őket egy rövid időre. Így a gőzben a héjuk elválik a hústól, és sokkal könnyebb lesz meghámozni őket.

Egy nagyobb lábasban a kockára vágott hagymát az olívaolajon megdinszteljük, rátesszük a felkarikázott fokhagymát, majd pedig a meghámozott padlizsánt és paprikát. Krumplinyomó segítségével az egészet összenyomkodjuk. Nem kell túl pépesre nyomni, maradjanak benne nagyobb darabok is. Ezután leforrázzuk a paradicsomokat, lehúzzuk a héjukat, majd kézzel a többi hozzávalóhoz nyomjuk. Végül hozzátesszük a felaprított bazsalikomot, megsózzuk, és az egészet felforraljuk, de nem főzzük sokáig. Végül csírátlanított üvegekbe porciózzuk. Hidegen és melegen is nagyon finom.  

 

Ajánljuk még:

Túrós desszertek: 12 könnyű finomság

Laza, puha finomságok készíthetőek ebből a sokoldalú hozzávalóból! Bármennyire tele vagyunk, egy kis túrós desszert mindig belénk fér, ha pedig csak édességre vágyunk, ez az egyik legkevésbé hizlaló alapanyag, amiből valamilyen sütemény készülhet. Mutatunk olyan receptet is, amivel el lehet indulni a legjobb háziasszony címért, de akkor is tudsz készíteni tortát, ha alig van hozzávaló otthon.

 

Már követem az oldalt

X