Bolgár lecsó

Gasztro

Bolgár lecsó

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg kápia paprika
  • 2-3 db közepes padlizsán
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kg paradicsom
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 ek olívaolaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A kápia paprikát és a padlizsánt 200 fokos sütőben megsütjük. A padlizsánt érdemes megszurkálni, nehogy szétrobbanjon a sütőben. Természetesen ezt a műveletet faszénen, gázon lángterelővel vagy bolgár paprikasütővel is elvégezhetjük. Amint a zöldségek megsültek, fagyasztózacskóba rakjuk őket egy rövid időre. Így a gőzben a héjuk elválik a hústól, és sokkal könnyebb lesz meghámozni őket.

Egy nagyobb lábasban a kockára vágott hagymát az olívaolajon megdinszteljük, rátesszük a felkarikázott fokhagymát, majd pedig a meghámozott padlizsánt és paprikát. Krumplinyomó segítségével az egészet összenyomkodjuk. Nem kell túl pépesre nyomni, maradjanak benne nagyobb darabok is. Ezután leforrázzuk a paradicsomokat, lehúzzuk a héjukat, majd kézzel a többi hozzávalóhoz nyomjuk. Végül hozzátesszük a felaprított bazsalikomot, megsózzuk, és az egészet felforraljuk, de nem főzzük sokáig. Végül csírátlanított üvegekbe porciózzuk. Hidegen és melegen is nagyon finom.  

 

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!