Török lecsós bulgur

Gasztro

Török lecsós bulgur

Bereznay Tamás receptje

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 3-4 szem paprika (különféle színű és ízű)
  • 2 szem paradicsom
  • 3 szál újhagyma
  • 1 csokor friss koriander
  • 2-3 kk római kömény
  • szárított chilipaprika
  • 1 bögre bulgur (2,5 dl)
  • 2 bögre víz

 

Tovább olvasok

Elkészítés: 

A hagymát apróra vágjuk, a paprikákat pedig nagyobb kockára. A paradicsomokat is feldaraboljuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajon elkezdjük pirítani egyszerre a hagymát és a paprikát. Fontos, hogy az edény nagyon forró legyen, hogy a zöldségek ne engedjenek levet, hanem piruljanak. Sót se tegyünk még hozzá az elején. Rövid idő múlva jöhet bele a paradicsom, az újhagyma és a római kömény. Aki szereti, ekkor beleteheti a chilit is.

Ha minden megpirult, hozzáadjuk a bulgurt, és egy picit átkeverjük. Először csak másfélszeres mennyiségű vízzel öntjük fel, hiszen a zöldségek is fognak engedni valamennyi levet. Ha kevés lenne, akkor figyeljünk, és kicsit később pótoljuk a folyadékot.

Végül meg is sózzuk, majd lefedjük, és 10 perc alatt készre főzzük. Ezután érdemes még 20 percet állni hagyni fedő alatt. Tálaláskor bőven megszórjuk friss korianderrel.

Ismered azt a magyar vállalkozást, ahol minden a lecsóval kezdődött?   

Ajánljuk még:

Túrós desszertek: 12 könnyű finomság

Laza, puha finomságok készíthetőek ebből a sokoldalú hozzávalóból! Bármennyire tele vagyunk, egy kis túrós desszert mindig belénk fér, ha pedig csak édességre vágyunk, ez az egyik legkevésbé hizlaló alapanyag, amiből valamilyen sütemény készülhet. Mutatunk olyan receptet is, amivel el lehet indulni a legjobb háziasszony címért, de akkor is tudsz készíteni tortát, ha alig van hozzávaló otthon.

 

Már követem az oldalt

X