Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 3-4 szem paprika (különféle színű és ízű)
- 2 szem paradicsom
- 3 szál újhagyma
- 1 csokor friss koriander
- 2-3 kk római kömény
- szárított chilipaprika
- só
- 1 bögre bulgur (2,5 dl)
- 2 bögre víz
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk, a paprikákat pedig nagyobb kockára. A paradicsomokat is feldaraboljuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajon elkezdjük pirítani egyszerre a hagymát és a paprikát. Fontos, hogy az edény nagyon forró legyen, hogy a zöldségek ne engedjenek levet, hanem piruljanak. Sót se tegyünk még hozzá az elején. Rövid idő múlva jöhet bele a paradicsom, az újhagyma és a római kömény. Aki szereti, ekkor beleteheti a chilit is.
Ha minden megpirult, hozzáadjuk a bulgurt, és egy picit átkeverjük. Először csak másfélszeres mennyiségű vízzel öntjük fel, hiszen a zöldségek is fognak engedni valamennyi levet. Ha kevés lenne, akkor figyeljünk, és kicsit később pótoljuk a folyadékot.
Végül meg is sózzuk, majd lefedjük, és 10 perc alatt készre főzzük. Ezután érdemes még 20 percet állni hagyni fedő alatt. Tálaláskor bőven megszórjuk friss korianderrel.
Ismered azt a magyar vállalkozást, ahol minden a lecsóval kezdődött?
Ajánljuk még: