Török lecsós bulgur

Gasztro

Török lecsós bulgur

Bereznay Tamás receptje

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 3-4 szem paprika (különféle színű és ízű)
  • 2 szem paradicsom
  • 3 szál újhagyma
  • 1 csokor friss koriander
  • 2-3 kk római kömény
  • szárított chilipaprika
  • 1 bögre bulgur (2,5 dl)
  • 2 bögre víz

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk, a paprikákat pedig nagyobb kockára. A paradicsomokat is feldaraboljuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajon elkezdjük pirítani egyszerre a hagymát és a paprikát. Fontos, hogy az edény nagyon forró legyen, hogy a zöldségek ne engedjenek levet, hanem piruljanak. Sót se tegyünk még hozzá az elején. Rövid idő múlva jöhet bele a paradicsom, az újhagyma és a római kömény. Aki szereti, ekkor beleteheti a chilit is.

Ha minden megpirult, hozzáadjuk a bulgurt, és egy picit átkeverjük. Először csak másfélszeres mennyiségű vízzel öntjük fel, hiszen a zöldségek is fognak engedni valamennyi levet. Ha kevés lenne, akkor figyeljünk, és kicsit később pótoljuk a folyadékot.

Végül meg is sózzuk, majd lefedjük, és 10 perc alatt készre főzzük. Ezután érdemes még 20 percet állni hagyni fedő alatt. Tálaláskor bőven megszórjuk friss korianderrel.

Ismered azt a magyar vállalkozást, ahol minden a lecsóval kezdődött?

Ajánljuk még:

Vágott vagy mű? A kérdés nem is olyan egyszerű

Örök karácsonyi dilemma, hogy élő- vagy műfenyőt díszítsünk az ünnepre: nagyon megosztó téma. Mi azonban visszafogottságra és alaposabb átgondolásra invitálunk mindenkit, mert a kérdés egyrészt közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, másrészt ebből fakadóan talán nem is olyan egyértelmű, melyik a helyes megoldás.