Török lecsós bulgur

Gasztro

Török lecsós bulgur

Bereznay Tamás receptje

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 3-4 szem paprika (különféle színű és ízű)
  • 2 szem paradicsom
  • 3 szál újhagyma
  • 1 csokor friss koriander
  • 2-3 kk római kömény
  • szárított chilipaprika
  • 1 bögre bulgur (2,5 dl)
  • 2 bögre víz

 

Tovább olvasok

Elkészítés: 

A hagymát apróra vágjuk, a paprikákat pedig nagyobb kockára. A paradicsomokat is feldaraboljuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajon elkezdjük pirítani egyszerre a hagymát és a paprikát. Fontos, hogy az edény nagyon forró legyen, hogy a zöldségek ne engedjenek levet, hanem piruljanak. Sót se tegyünk még hozzá az elején. Rövid idő múlva jöhet bele a paradicsom, az újhagyma és a római kömény. Aki szereti, ekkor beleteheti a chilit is.

Ha minden megpirult, hozzáadjuk a bulgurt, és egy picit átkeverjük. Először csak másfélszeres mennyiségű vízzel öntjük fel, hiszen a zöldségek is fognak engedni valamennyi levet. Ha kevés lenne, akkor figyeljünk, és kicsit később pótoljuk a folyadékot.

Végül meg is sózzuk, majd lefedjük, és 10 perc alatt készre főzzük. Ezután érdemes még 20 percet állni hagyni fedő alatt. Tálaláskor bőven megszórjuk friss korianderrel.

Ismered azt a magyar vállalkozást, ahol minden a lecsóval kezdődött?   

Ajánljuk még:

Eléggé figyelsz kerted jelzéseire? A fák állapotukról is mesélnek, csak észre kell vennünk!

A gyümölcsész kertjében nem klónok sorakoznak katonás rendben, hanem a kertnek otthon adó táj különféle fajtáit találjuk látszólagos összevisszaságban ültetve. A kert-ember saját gyermekeiként szereti, óvja és gondozza a rá bízott fákat, melyeket ismer, szeretget, sőt igen gyakran beszél is hozzájuk. Ismeri őket, és ahogy a szülő a gyermekre nézve azonnal látja, ha az kibillen egyensúlyából és valami betegség, szomorúság, vagy éppenhogy öröm közelít, úgy a kert-ember is figyeli és látja fáinak állapotát. A fák állapotára az általuk mutatott jelzések alapján tud következtetni, hogy aztán tettekkel segítse a rá bízott növényeket.

 

Már követem az oldalt

X