Hamisítatlan nyári receptek: 10 étel, amit ne hagyj ki nyáron

Gasztro

Hamisítatlan nyári receptek: 10 étel, amit ne hagyj ki nyáron

Nyári receptek megannyi formában: jöhet a zöldség, a gyümölcs, a grill és a jó sütés nélküli sütik, meg persze néhány fagyi...

LÁNGOS KÉTFÉLEKÉPPEN: KEFIRES ÉS TOP LÁNGOS

Strandon vagy otthon, a város közepén vagy a nyaraláson, tejfölösen vagy sajtosan – mindegy. Nyár nem telhet el lángos nélkül! Borbás Marcsi top lángosa nélkül meg pláne nem!

lángos

 

Tovább olvasok

LECSÓ: MAGA A SZÍNES, ILLATOS, ÍZES NYÁR

Ebben a gyűjtésben 10 lecsóvariációt is összeszedtünk, mert annyira jó ez az étel, hogy egy-két változat nem is elég belőle!

lecso-receptek-saksuka-saksukacrop_focuspoint_768x432

 

CSIRKECOMB GRILLEN, SÜLT ZÖLDSÉGEKKEL

Ha nyár, akkor grill, ez sokak számára egyértelmű. Ha pedig grill, jöhetnek a jó húsok, zöldségek, és mindenféle finomság...

 

KOVÁSZOS UBORKA ÉS KÁPOSZTA

Amikor grillezünk valami jót, előkerülhet a kovászos uborka is, ami nélkül talán egy magyar családban sem telik el a nyár!

 

NYÁRI SALÁTÁK: 7 ZSENIÁLIS, KÖNNYŰ SALÁTA (NEM CSAK GRILLPARTIKRA)

Érnek a zöldségek, jobbnál jobb falatok kerülhetnek az asztalra. Jöhet minden napra valamilyen főzelék, ragu, sült vagy rántott zöldség, de ha igazán meleg van, és egy kis felfrissülésre vágyunk, dobjunk össze egy salátát. A fentiek között bizonyára találtok kedvetekre valót!

nyari-salata-konnyu-salata-recept

 

GRILLEZETT TÖLTÖTT PAPRIKA

A zöldségek fogások közül is kiemelkednek a töltött változatok: mehet a rizses vagy épp köleses töltelék paprikába, cukkinibe, patisszonba, mindenhogy nagyon jó lesz! Ez éppen egy grillen készült forma.

 

ŐSZIBARACK-KRÉMLEVES

A zöldségekről szót ejtettünk, de a gyümölcsök és a belőlük készült hideg nyári levesek mellett sem mehetünk el csak úgy. Az eper már leérett, de egy jó barack- vagy málnakrémleves még benne van a nyárban!

barackleves

 

JOGHURTOS POHÁRKRÉM: SÜTÉS NÉLKÜLI FINOMSÁG A POHÁRBAN

A nagy melegben sokan nem vágynak masszív süteményekre, de egy kis sütés nélküli édességre mindenki kapható...

joghurtos-poharkrem-recept

 

SEMIFREDDO, AVAGY A LEGJOBB HÁZI FAGYI, FAGYIGÉP NÉLKÜL

Ha pedig igazán meleg van, nincs is jobb egy fagyinál. Mondjuk egy házi fagyinál, amit fagyigép nélkül is elkészíthetünk...

 

ÖT TAVASZI VIRÁG, AMIBŐL CSODÁS SZÖRPÖT FŐZHETSZ

Fontos a folyadékpótlás a meleg időben, de ha a vizet unjuk is, egy jó fűszeres szörp jó választás lehet. Kicsik is, nagyok is szeretni fogják, próbáljátok ki!

viragszorp-receptek

 

Ajánljuk még:

Pacalleves klasszikusan – akár másnaposság ellen is

Sokáig az egyszerű, klasszikus vidéki konyha étele volt a pacal, aztán bekúszott a kávéházakba, a kisvendéglőkbe, de teret nyert főúri és fejedelmi asztalokon is. A szocialista időkben olykor csak pult alól, a kiváltságosoknak volt szerencséjük az alapanyaghoz, a marhagyomorhoz, amit aztán órákon át kellett mosni, tisztítani, előfőzni, konyhakésszé tenni. A legjobb pacalpörkölt és pacalleves-lelőhelyek címei szájról-szájra jártak. Aztán eljött az idő, amikor a pacal kultuszétellé vált, trendi lett pacalt enni. Aki pedig pacalkedvelő, az mit sem tud a pacal eme hullámzó karrierjéről. Csak megfőzi, megeszi, mert szereti.

 

Már követem az oldalt

X