Hozzávalók
- 4 szem puha, érett őszibarack
- 1,5 ek cukor
- ½ citrom leve
- 1,5 dl tejszín
A karamellhez:
- 3 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 3-4 dkg cukor
- citromlé
- kesudió
Elkészítés
Három szem barackot meghámozunk, és kevés vízben feltesszük főni. Ízesítjük cukorral és citromlével. Ha kiengedte a levét, de még nem főtt szét, akkor hozzáadjuk a tejszínt, és egy turmixban krémesítjük. Ekkor ízlés szerint állítsuk be a levesünk állagát, ha szükséges, adjunk még hozzá egy kis tejszínt vagy vizet.
Amíg készül a leves, vajkaramellát főzünk. A vajat felolvasztjuk a cukorral, és ha már szép barna színe van, adunk hozzá egy kevés tejszínt, amitől szép selymes lesz. A maradék barackot is meghámozzuk, és félbevágjuk. A fél barackokat beleforgatjuk a vajkaramellbe, és tálalásig félretesszük.
Ha elkészültünk, a következőképpen tálaljuk: egy mélyebb tányér közepébe helyezzük a karamellben megforgatott barackot, öntünk köré a levesből, majd megszórjuk pirított kesudióval.
Ajánljuk még: