Őszibarack-krémleves

Gasztro

Őszibarack-krémleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 4 szem puha, érett őszibarack
  • 1,5 ek cukor
  • ½ citrom leve
  • 1,5 dl tejszín

A karamellhez:

Tovább olvasok
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 3-4 dkg cukor
  • citromlé
  • kesudió

Elkészítés:

Három szem barackot meghámozunk, és kevés vízben feltesszük főni. Ízesítjük cukorral és citromlével. Ha kiengedte a levét, de még nem főtt szét, akkor hozzáadjuk a tejszínt, és egy turmixban krémesítjük. Ekkor ízlés szerint állítsuk be a levesünk állagát, ha szükséges, adjunk még hozzá egy kis tejszínt vagy vizet.

Amíg készül a leves, vajkaramellát főzünk. A vajat felolvasztjuk a cukorral, és ha már szép barna színe van, adunk hozzá egy kevés tejszínt, amitől szép selymes lesz. A maradék barackot is meghámozzuk, és félbevágjuk. A fél barackokat beleforgatjuk a vajkaramellbe, és tálalásig félretesszük.

Ha elkészültünk, a következőképpen tálaljuk.  Egy mélyebb tányér közepébe helyezzük a karamellben megforgatott barackot, öntünk köré a levesből, majd megszórjuk pirított kesudióval.

 

Ajánljuk még:

Zebratorta (egy kicsit másként)
A Zebratorta egy igazán csinos sütemény, de azért valljuk be, az eredeti változat íze nem kifejezetten különleges, inkább semleges, sűrű piskótaszerű élmény. Az én verzióm egy kicsit izgalmasabb, karakteresebb ízű, és látványra is más.