Őszibarack-krémleves

Gasztro

Őszibarack-krémleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 4 szem puha, érett őszibarack
  • 1,5 ek cukor
  • ½ citrom leve
  • 1,5 dl tejszín

A karamellhez:

  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 3-4 dkg cukor
  • citromlé
  • kesudió

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Három szem barackot meghámozunk, és kevés vízben feltesszük főni. Ízesítjük cukorral és citromlével. Ha kiengedte a levét, de még nem főtt szét, akkor hozzáadjuk a tejszínt, és egy turmixban krémesítjük. Ekkor ízlés szerint állítsuk be a levesünk állagát, ha szükséges, adjunk még hozzá egy kis tejszínt vagy vizet.

Amíg készül a leves, vajkaramellát főzünk. A vajat felolvasztjuk a cukorral, és ha már szép barna színe van, adunk hozzá egy kevés tejszínt, amitől szép selymes lesz. A maradék barackot is meghámozzuk, és félbevágjuk. A fél barackokat beleforgatjuk a vajkaramellbe, és tálalásig félretesszük.

Ha elkészültünk, a következőképpen tálaljuk: egy mélyebb tányér közepébe helyezzük a karamellben megforgatott barackot, öntünk köré a levesből, majd megszórjuk pirított kesudióval.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.