Gasztro

Őszibarack-krémleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 4 szem puha, érett őszibarack
  • 1,5 ek cukor
  • ½ citrom leve
  • 1,5 dl tejszín

A karamellhez:

  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 3-4 dkg cukor
  • citromlé
  • kesudió

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Három szem barackot meghámozunk, és kevés vízben feltesszük főni. Ízesítjük cukorral és citromlével. Ha kiengedte a levét, de még nem főtt szét, akkor hozzáadjuk a tejszínt, és egy turmixban krémesítjük. Ekkor ízlés szerint állítsuk be a levesünk állagát, ha szükséges, adjunk még hozzá egy kis tejszínt vagy vizet.

Amíg készül a leves, vajkaramellát főzünk. A vajat felolvasztjuk a cukorral, és ha már szép barna színe van, adunk hozzá egy kevés tejszínt, amitől szép selymes lesz. A maradék barackot is meghámozzuk, és félbevágjuk. A fél barackokat beleforgatjuk a vajkaramellbe, és tálalásig félretesszük.

Ha elkészültünk, a következőképpen tálaljuk: egy mélyebb tányér közepébe helyezzük a karamellben megforgatott barackot, öntünk köré a levesből, majd megszórjuk pirított kesudióval.

Ajánljuk még:

Ha ledobnál pár kilót: fehérjedús finomságok, amikkel sikerülhet!

„Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő” – mi pedig bátran ehetünk jókat, ha tudjuk, mivel őrizhetjük meg karcsúságunkat. Szinte minden alakreform-szakértő hangsúlyozza, hogy a titok az étrend összeállításában rejlik: több fehérje és zöldség, de kevesebb szénhidrát lehet a kiegyensúlyozott, mégis laktató táplálkozás kulcsa. Összegyűjtöttük a legjobb fehérjedús fogásokat, hogy farsang idején se kelljen lemondanunk az ínyenc lakomákról úgy, hogy mégse kelljen folyton a mérleget figyelni.