Hozzávalók (két személyre)
- 3 nagyobb kápia paprika
- 25 dkg darált sertéshús
- 5 dkg húsos szalonna
- 1 fej hagyma
- olívaolaj
- 6-8 apró mozzarellagolyó
- 10 dkg kemény sajt
Elkészítés
A szalonnát felaprítjuk, és egy serpenyőben, kevés olívaolajon kisütjük a zsírját. A hagymát felkockázzuk, és a szalonnára dobjuk. Megsózzuk, és hagyjuk dinsztelődni. Ezután beletesszük a serpenyőbe a húst, és alaposan átforgatjuk. Ízesítjük borssal és friss kaporral.
Amíg a hús puhul, előkészítjük a paprikákat. Mindegyiket félbevágjuk, és mindegyik félbe teszünk 2-2 kis mozzarellagolyót. Ezután teljesen megtöltjük őket a húsos töltelékkel, és a tetejüket meglocsoljuk olívaolajjal. Végül grillen vagy 200 fokos sütőben addig sütjük az ételt, amíg a paprika majdnem teljesen elkészül. Akkor megszórjuk őket reszelt sajttal, és további 10 percre visszatesszük a sütőbe. Ha a sajt szépen ráolvadt a megtöltött paprikák tetejére, máris tálalhatjuk őket.
Ajánljuk még: