Grillezett töltött paprika

Gasztro

Grillezett töltött paprika

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók (két személyre)

  • 3 nagyobb kápia paprika
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 1 fej hagyma
  • olívaolaj
  • 6-8 apró mozzarellagolyó
  • 10 dkg kemény sajt

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A szalonnát felaprítjuk, és egy serpenyőben, kevés olívaolajon kisütjük a zsírját. A hagymát felkockázzuk, és a szalonnára dobjuk. Megsózzuk, és hagyjuk dinsztelődni. Ezután beletesszük a serpenyőbe a húst, és alaposan átforgatjuk. Ízesítjük borssal és friss kaporral.

Amíg a hús puhul, előkészítjük a paprikákat. Mindegyiket félbevágjuk, és mindegyik félbe teszünk 2-2 kis mozzarellagolyót. Ezután teljesen megtöltjük őket a húsos töltelékkel, és a tetejüket meglocsoljuk olívaolajjal. Végül grillen vagy 200 fokos sütőben addig sütjük az ételt, amíg a paprika majdnem teljesen elkészül. Akkor megszórjuk őket reszelt sajttal, és további 10 percre visszatesszük a sütőbe. Ha a sajt szépen ráolvadt a megtöltött paprikák tetejére, máris tálalhatjuk őket.

 

Ajánljuk még:

Holnap nyit a Hagyományok Háza Ünnepváró Forgataga

A Hagyományok Háza életében a karácsonyi ünnepvárás az év legmeghittebb időszaka. Az idén december 6. és 8. között megrendezésre kerülő Ünnepváró Forgatag koncertekkel, bábelőadássokkal, ajándékkészítő műhelyekkel, mesével, gyerektáncházzal, kézműves vásárral és mesterségbemutatókkal, valamint kedvezményes kiadványárusítással várja a látogatókat. A különleges, minden korosztályt megszólító programsorozat egyik legizgalmasabb tevékenysége a kézműves műhelyekben zajlik, ahol hagyományos mesterségekből ihletett, kézzel készített ajándékokat lehet alkotni.