Grillezett töltött paprika

Gasztro

Grillezett töltött paprika

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók (két személyre)

  • 3 nagyobb kápia paprika
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 1 fej hagyma
  • olívaolaj
  • 6-8 apró mozzarellagolyó
  • 10 dkg kemény sajt

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A szalonnát felaprítjuk, és egy serpenyőben, kevés olívaolajon kisütjük a zsírját. A hagymát felkockázzuk, és a szalonnára dobjuk. Megsózzuk, és hagyjuk dinsztelődni. Ezután beletesszük a serpenyőbe a húst, és alaposan átforgatjuk. Ízesítjük borssal és friss kaporral.

Amíg a hús puhul, előkészítjük a paprikákat. Mindegyiket félbevágjuk, és mindegyik félbe teszünk 2-2 kis mozzarellagolyót. Ezután teljesen megtöltjük őket a húsos töltelékkel, és a tetejüket meglocsoljuk olívaolajjal. Végül grillen vagy 200 fokos sütőben addig sütjük az ételt, amíg a paprika majdnem teljesen elkészül. Akkor megszórjuk őket reszelt sajttal, és további 10 percre visszatesszük a sütőbe. Ha a sajt szépen ráolvadt a megtöltött paprikák tetejére, máris tálalhatjuk őket.

 

Ajánljuk még:

7 ország karácsonyi asztala – mit esznek Európában karácsonykor?

Minden nemzetnek megvannak a saját, hagyományos karácsonyi ételei: méghozzá nagyon különlegesek! Érdemes egy kicsit megismerkedni velük, netán ihletet kapni egy-egy fogás elkészítéséhez! Körbejártuk hát Európát, hogy kiderüljön, mi kerül a karácsonyi asztalra egy kicsivel arrébb!