Borbás Marcsi menüterve: február, 2. hét – bevásárlólistával!

Gasztro

Borbás Marcsi menüterve: február, 2. hét – bevásárlólistával!

Menütervvel készült Borbás Marcsi február második hetére is! 

Fagyok, fánkok, farsang – mindjárt itt a február, ezért itt van Borbás Marcsi e havi menüterve is! A hónap jellegzetességeihez igazodva lesz itt minden: tartalmas levesek, lélekmelengető édességek, kihagyhatatlan fánkok, ráérős télireggeli-javaslatok, és egy-egy könnyedebb, gyomorkímélő fogás is.

A hónap receptjavaslatai így alakulnak:

Tovább olvasok

A második hét receptjei pedig ezek lennének: 

HÉTFŐ: HABKÖNNYŰ TÚRÓNUDLI

 

KEDD: EXTRAGYORS FINOMSÁG: TEJSZÍNES GOMBÁS TARJA

 

SZERDA: FRANKFURTI LEVES

 

CSÜTÖRTÖK: SÁRGABORSÓ-FŐZELÉK PIRÍTOTT KOLBÁSSZAL

 

PÉNTEK: PULYKASALÁTA

 

SZOMBAT: SZALAGOS FÁNK BORBÁS MARCSITÓL

 

VASÁRNAP: ZÖLDSÉGES PITE

 

Hozzávalók a hétre: 

Zöldség, gyümölcs:

  • 20 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 1 bionarancs reszelt héja
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 4 közepes burgonya
  • 1 cs petrezselyem
  • 300 gm sárgaborsó
  • 1 kisebb sütőtök
  • 1 csomag szárzeller
  • 6 koktélparadicsom
  • 2 kisebb cukkini
  • 2 sárgarépa
  • 1 szál újhagyma

Húsok:

  • 70 dkg tarja
  • 15 dkg sertészsír
  • 2 pár virsli
  • 20 dkg szalonna
  • fél szál kolbász
  • 1 pár pulykamell

Tejtermékek:

  • 6 dl tejszín
  • 245 g vaj
  • 250 g tehéntúró
  • 1 nagyobb pohár tejföl
  • 2,5–3 dl zsíros tej
  • 10 dkg sajt

Fűszerek:

  • Bors
  • Fehérbors
  • Majoranna
  • Pirospaprika
  • Oregánó
  • Bazsalikom

Alapélelmiszerek:

  • Kevés olívaolaj
  • 11 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 60 gm porcukor
  • 800 gm finomliszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa 
  • 3 dkg élesztő
  • Worcester szósz
  • Majonéz
  • 2 cent rum
  • Baracklekvár

Az előző hét receptjeit ITT TALÁLJÁTOK.

Ajánljuk még:

Akik a legtöbbet tették a rendszerváltás után a népi kultúra népszerűsítéséért

A hagyományos falu képéről már a '70-es évek táncházmozgalmának virágkorában is tudtuk, hogy letűnőben van, kincseit az utolsó órában mentették a szakemberek és a lelkes amatőrök. A rendszerváltás után pedig már intézményes formában is lehetőségünk nyílt ezt programszerűen felvállalni. A 30. születésnapjához közelítő Fonó Budai Zeneház az egyik olyan anyaországi intézmény, amely a legtöbbet tett a hagyományos kultúra értékeinek őrzésééért, bemutatásáért és azért, hogy a nem ebből a közegből jövők számára is inspiráló erőforrásként hasson ez a kulturális hagyaték. Több okunk is van az ünneplésre, hiszen a 30 éves Fonó a 2001-ben indult Hagyományok Háza Utolsó Óra programjával együtt fújhatja el a születésnapi torta gyertyáit: a 25 éves gyűjtőmunka és a Fonó jubileuma alkalmából a két intézmény közös sorozatot indít Élő hagyományok ünnepe a Fonóban címmel. Ilyen finomságok érkeznek! Olvassátok!