Borbás Marcsi menüterve: február, 2. hét – bevásárlólistával!

Gasztro

Borbás Marcsi menüterve: február, 2. hét – bevásárlólistával!

Menütervvel készült Borbás Marcsi február második hetére is! 

Fagyok, fánkok, farsang – mindjárt itt a február, ezért itt van Borbás Marcsi e havi menüterve is! A hónap jellegzetességeihez igazodva lesz itt minden: tartalmas levesek, lélekmelengető édességek, kihagyhatatlan fánkok, ráérős télireggeli-javaslatok, és egy-egy könnyedebb, gyomorkímélő fogás is.

A hónap receptjavaslatai így alakulnak:

Tovább olvasok

A második hét receptjei pedig ezek lennének: 

HÉTFŐ: HABKÖNNYŰ TÚRÓNUDLI

 

KEDD: EXTRAGYORS FINOMSÁG: TEJSZÍNES GOMBÁS TARJA

 

SZERDA: FRANKFURTI LEVES

 

CSÜTÖRTÖK: SÁRGABORSÓ-FŐZELÉK PIRÍTOTT KOLBÁSSZAL

 

PÉNTEK: PULYKASALÁTA

 

SZOMBAT: SZALAGOS FÁNK BORBÁS MARCSITÓL

 

VASÁRNAP: ZÖLDSÉGES PITE

 

Hozzávalók a hétre: 

Zöldség, gyümölcs:

  • 20 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 1 bionarancs reszelt héja
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 4 közepes burgonya
  • 1 cs petrezselyem
  • 300 gm sárgaborsó
  • 1 kisebb sütőtök
  • 1 csomag szárzeller
  • 6 koktélparadicsom
  • 2 kisebb cukkini
  • 2 sárgarépa
  • 1 szál újhagyma

Húsok:

  • 70 dkg tarja
  • 15 dkg sertészsír
  • 2 pár virsli
  • 20 dkg szalonna
  • fél szál kolbász
  • 1 pár pulykamell

Tejtermékek:

  • 6 dl tejszín
  • 245 g vaj
  • 250 g tehéntúró
  • 1 nagyobb pohár tejföl
  • 2,5–3 dl zsíros tej
  • 10 dkg sajt

Fűszerek:

  • Bors
  • Fehérbors
  • Majoranna
  • Pirospaprika
  • Oregánó
  • Bazsalikom

Alapélelmiszerek:

  • Kevés olívaolaj
  • 11 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 60 gm porcukor
  • 800 gm finomliszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa 
  • 3 dkg élesztő
  • Worcester szósz
  • Majonéz
  • 2 cent rum
  • Baracklekvár

Az előző hét receptjeit ITT TALÁLJÁTOK.

 

Már követem az oldalt

X