Fagyok, fánkok, farsang – mindjárt itt a február, ezért itt van Borbás Marcsi e havi menüterve is! A hónap jellegzetességeihez igazodva lesz itt minden: tartalmas levesek, lélekmelengető édességek, kihagyhatatlan fánkok, ráérős télireggeli-javaslatok, és egy-egy könnyedebb, gyomorkímélő fogás is.
A hónap receptjavaslatai így alakulnak:
A második hét receptjei pedig ezek lennének:
HÉTFŐ: HABKÖNNYŰ TÚRÓNUDLI
KEDD: EXTRAGYORS FINOMSÁG: TEJSZÍNES GOMBÁS TARJA
SZERDA: FRANKFURTI LEVES
CSÜTÖRTÖK: SÁRGABORSÓ-FŐZELÉK PIRÍTOTT KOLBÁSSZAL
PÉNTEK: PULYKASALÁTA
SZOMBAT: SZALAGOS FÁNK BORBÁS MARCSITÓL
VASÁRNAP: ZÖLDSÉGES PITE
Hozzávalók a hétre:
Zöldség, gyümölcs:
- 20 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 biocitrom reszelt héja
- 1 bionarancs reszelt héja
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 4 közepes burgonya
- 1 cs petrezselyem
- 300 gm sárgaborsó
- 1 kisebb sütőtök
- 1 csomag szárzeller
- 6 koktélparadicsom
- 2 kisebb cukkini
- 2 sárgarépa
- 1 szál újhagyma
Húsok:
- 70 dkg tarja
- 15 dkg sertészsír
- 2 pár virsli
- 20 dkg szalonna
- fél szál kolbász
- 1 pár pulykamell
Tejtermékek:
- 6 dl tejszín
- 245 g vaj
- 250 g tehéntúró
- 1 nagyobb pohár tejföl
- 2,5–3 dl zsíros tej
- 10 dkg sajt
Fűszerek:
- Só
- Bors
- Fehérbors
- Majoranna
- Pirospaprika
- Oregánó
- Bazsalikom
Alapélelmiszerek:
- Kevés olívaolaj
- 11 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 60 gm porcukor
- 800 gm finomliszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 3 dkg élesztő
- Worcester szósz
- Majonéz
- 2 cent rum
- Baracklekvár
Az előző hét receptjeit ITT TALÁLJÁTOK.
Ajánljuk még: