Extragyors finomság: Tejszínes gombás tarja

Gasztro

Extragyors finomság: Tejszínes gombás tarja

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 70 dkg tarja
  • bors
  • 20 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl tejszín
  •  1 cs petrezselyem

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A vékony csíkokra vágott tarját magas hőmérsékleten egy kevés zsíron pirítsuk meg. Mikor minden húsdarabot körbepirítottunk, vegyük vissza a hőmérsékletet, és adjuk hozzá az apró kockára vágott vöröshagymát, a felkarikázott fokhagymát és a feldarabolt gombát. Az egészet sózzuk meg. Mikor a gomba megpuhult, hozzáadjuk az ételhez tejszínt, és összefőzzük. A végén hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, és meg is borsozzuk. Ha a tejszín szép sűrűre főtt, szélesmetélttel tálaljuk.

Borbás Marcsi ezt a receptet az Agrármarketing Centrummal együttműködve ebben a videóban készítette el: 

Ez a recept is része Borbás Marcsi február havi menütervének, amelyet itt találsz. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során. 

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.