Menüterv Borbás Marcsitól februárra – bevásárlólistával!

Gasztro

Menüterv Borbás Marcsitól februárra – bevásárlólistával!

Új hónap, új menüterv Borbás Marcsitól! Receptek, bevásárlólista és ajánlások egy egész hónapnyi finom ételhez!

Fagyok, fánkok, farsang - mindjárt itt a február, ezért itt van Borbás Marcsi következő havi menüterve is! A hónap jellegzetességeihez igazodva lesz itt minden: tartalmas levesek, lélekmelengető édességek, kihagyhatatlan fánkok, ráérős télireggeli-javaslatok, és egy-egy könnyedebb, gyomorkímélő fogás is.

A hónap receptjavaslatai így alakulnak:

 

Az első hét receptjei pedig ezek lennének: 

HÉTFŐ: ISTENI RIZSKOCH

 

KEDD: KÁPOSZTÁS TÉSZTA

 

SZERDA: GULYÁSLEVES

 

CSÜTÖRTÖK: SOPSZKA ZÖLDSALÁTA ÁGYON

 

PÉNTEK: SÜLT PISZTRÁNG BATÁTACHIPSSZEL

 

SZOMBAT: SZILVALEKVÁROS CSAVART FÁNK

 

VASÁRNAP:  BORBÁS MARCSI RÁNTOTTÁJA

 

 

Hozzávalók az első heti receptekhez: 

Zöldség, gyümölcs:

  • ½ fej káposzta
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 nagy burgonya
  • 2 sárgarépa
  • 1 nagyobb fehérrépa
  • 1-1 paprika, paradicsom
  • 1 közepes zeller
  • 1 kígyóuborka
  • 6 szem koktélparadicsom
  • 1 fej saláta
  • 4 szál petrezselyem
  • 1 citrom
  • Egy csomag olívabogyó

Húsok:

  • 50 dkg marhalábszár
  • 2 db pisztráng

Tejtermékek:

  • 8 dkg szirene
  • 2 l zsíros tej
  • 3 dl zsíros tejszín
  • 10 dkg vaj

Fűszerek:

  • Bors
  • Őrölt kömény
  • Fűszerpaprika
  • Rozmaring

Alapélelmiszerek:

  • 10 dkg rétesliszt
  • 70 dkg finomliszt
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 22 db M-es tojás
  • Olaj, zsír
  • Porcukor és kristálycukor
  • Fehérborecet
  • ½ dl fehérbor
  • 5 dkg élesztő
  • Szilvalekvár
  • 50 dkg kerekszemű, nagy keményítőtartalmú rizs (rizottó rizs)
  • 1 rúd vanília
  • 10 dkg mazsola

Ajánljuk még:

Minden ízében képes könyv: négy évszak az Aranysárkány étteremben

Jól emlékszem arra, amikor egy este édesapám egy szép színes szakácskönyvvel tért haza. Elővette, mint egy kincset, a táskájából, én meg végigsimítottam a borítóján. Nagyon fog neked tetszeni, mondta, és tényleg így volt. Forgattam, mint egy képeskönyvet, gyönyörködtem a fotókban, akkoriban, a nyolcvanas évek legelején, nem voltak még színes-képes szakácskönyvek, különleges volt minden ízében. Elolvastam minden receptet benne, töviről-hegyire: de jó lenne ilyeneket enni! – gondoltam vágyakozva. Kisvártatva megérkezett a következő kötet, és édesapám megígérte, hogyha egyszer sok pénzünk lesz, el is megyünk abba a vendéglőbe, ahol ilyen finomakat főznek.