Fagyok, fánkok, farsang - mindjárt itt a február, ezért itt van Borbás Marcsi következő havi menüterve is! A hónap jellegzetességeihez igazodva lesz itt minden: tartalmas levesek, lélekmelengető édességek, kihagyhatatlan fánkok, ráérős télireggeli-javaslatok, és egy-egy könnyedebb, gyomorkímélő fogás is.
A hónap receptjavaslatai így alakulnak:
Az első hét receptjei pedig ezek lennének:
HÉTFŐ: ISTENI RIZSKOCH
KEDD: KÁPOSZTÁS TÉSZTA
SZERDA: GULYÁSLEVES
CSÜTÖRTÖK: SOPSZKA ZÖLDSALÁTA ÁGYON
PÉNTEK: SÜLT PISZTRÁNG BATÁTACHIPSSZEL
SZOMBAT: SZILVALEKVÁROS CSAVART FÁNK
VASÁRNAP: BORBÁS MARCSI RÁNTOTTÁJA
Hozzávalók az első heti receptekhez:
Zöldség, gyümölcs:
- ½ fej káposzta
- 2 nagyobb fej vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 nagy burgonya
- 2 sárgarépa
- 1 nagyobb fehérrépa
- 1-1 paprika, paradicsom
- 1 közepes zeller
- 1 kígyóuborka
- 6 szem koktélparadicsom
- 1 fej saláta
- 4 szál petrezselyem
- 1 citrom
- Egy csomag olívabogyó
Húsok:
- 50 dkg marhalábszár
- 2 db pisztráng
Tejtermékek:
- 8 dkg szirene
- 2 l zsíros tej
- 3 dl zsíros tejszín
- 10 dkg vaj
Fűszerek:
- Só
- Bors
- Őrölt kömény
- Fűszerpaprika
- Rozmaring
Alapélelmiszerek:
- 10 dkg rétesliszt
- 70 dkg finomliszt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 22 db M-es tojás
- Olaj, zsír
- Porcukor és kristálycukor
- Fehérborecet
- ½ dl fehérbor
- 5 dkg élesztő
- Szilvalekvár
- 50 dkg kerekszemű, nagy keményítőtartalmú rizs (rizottó rizs)
- 1 rúd vanília
- 10 dkg mazsola
Ajánljuk még: