Fagyok, fánkok, farsang - mindjárt itt a február, ezért itt van Borbás Marcsi következő havi menüterve is! A hónap jellegzetességeihez igazodva lesz itt minden: tartalmas levesek, lélekmelengető édességek, kihagyhatatlan fánkok, ráérős télireggeli-javaslatok, és egy-egy könnyedebb, gyomorkímélő fogás is.
A hónap receptjavaslatai így alakulnak:
![](/data/articles/110/1105/article-110559/FEBRUARI_MENUTERV_BORBAS_MARCSI2_fit_1060x10000.jpg?key=ccbe660e7fa349d232c0671e80128be9)
Az első hét receptjei pedig ezek lennének:
HÉTFŐ: ISTENI RIZSKOCH
![](/data/articles/108/1089/article-108944/vlcsnap-2021-03-18-15h01m34s104_fit_1060x10000.png?key=dbb3792bf51a1b7c8c11782cc99065cd)
KEDD: KÁPOSZTÁS TÉSZTA
![](/data/articles/108/1088/article-108866/DSC_4955_fit_1060x10000.jpg?key=5e2833a3ef9511c453c8b0e65077999f)
SZERDA: GULYÁSLEVES
![](/data/articles/109/1092/article-109234/Gyulasleves_fit_1060x10000.jpg?key=d56017ce7d70447603219ddf5b132119)
CSÜTÖRTÖK: SOPSZKA ZÖLDSALÁTA ÁGYON
![](/data/articles/109/1092/article-109257/IMG_7039_fit_1060x10000.jpg?key=42c2596a540506ec073fa7a2597f4528)
PÉNTEK: SÜLT PISZTRÁNG BATÁTACHIPSSZEL
![](/data/articles/108/1084/article-108458/_DSC2181_fit_1060x10000.jpg?key=303e228aa558cd1598ce2c18f30223e4)
SZOMBAT: SZILVALEKVÁROS CSAVART FÁNK
![](/data/articles/106/1067/article-106724/szilvalekvaros_csavart_fank_d_1__fit_1060x10000.jpg?key=7de0fad42cdac9fb67844922418fe789)
VASÁRNAP: BORBÁS MARCSI RÁNTOTTÁJA
![](/data/articles/107/1073/article-107329/IMG_5140_fit_1060x10000.jpg?key=523b3308915d9aab90b177554f0b73c9)
Hozzávalók az első heti receptekhez:
Zöldség, gyümölcs:
- ½ fej káposzta
- 2 nagyobb fej vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 nagy burgonya
- 2 sárgarépa
- 1 nagyobb fehérrépa
- 1-1 paprika, paradicsom
- 1 közepes zeller
- 1 kígyóuborka
- 6 szem koktélparadicsom
- 1 fej saláta
- 4 szál petrezselyem
- 1 citrom
- Egy csomag olívabogyó
Húsok:
- 50 dkg marhalábszár
- 2 db pisztráng
Tejtermékek:
- 8 dkg szirene
- 2 l zsíros tej
- 3 dl zsíros tejszín
- 10 dkg vaj
Fűszerek:
- Só
- Bors
- Őrölt kömény
- Fűszerpaprika
- Rozmaring
Alapélelmiszerek:
- 10 dkg rétesliszt
- 70 dkg finomliszt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 22 db M-es tojás
- Olaj, zsír
- Porcukor és kristálycukor
- Fehérborecet
- ½ dl fehérbor
- 5 dkg élesztő
- Szilvalekvár
- 50 dkg kerekszemű, nagy keményítőtartalmú rizs (rizottó rizs)
- 1 rúd vanília
- 10 dkg mazsola
Ajánljuk még: