Hozzávalók:
- 50 dkg marhalábszár
- 10 dkg sertészsír
- 1 nagyobb fej vöröshagyma,
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 0,5 dkg jó minőségű fűszerpaprika
- 3 db nagy burgonya
- 2 db sárgarépa
- 1 db nagyobb fehérrépa
- 1-1 db paprika, paradicsom
- só, őrölt kömény, őrölt feketebors
- fél fej közepes zeller, de ha van, jöhet a zeller zöldje is
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, belerakjuk az apró kockára vágott paprikát és a paradicsomot. Tovább pirítjuk, belerakjuk az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket, de a fűszerpaprikát egyelőre nem. Az egészet összefőzzük, majd hozzáadjuk a kétszer két centiméter kockára vágott marhalábszárat. Ízlés szerint sózzuk, majd addig pároljuk kevés víz hozzáadásával, amíg a hús félig puha nem lesz. Ekkor belerakjuk a fűszerpaprikát, (azért most rakjuk csak bele, hogy a színe megmaradjon) a zöldségeket és a burgonyát, majd annyi vízzel felengedjük, hogy bőven ellepje. Ekkor még szükség szerint ízesítjük, esetleg egy kis erős paprikával csípőssé is tehetjük!
Ha egytálételként szeretnénk tálalni, akkor kicsit több húst tegyünk bele, és sűrűbbre készítsük!
Gottwald Hotel, Gottwald Szilárd receptje
Ez a recept is része Borbás Marcsi február havi menütervének. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során. A menütervet és a bevásárlólistát ITT találod.
Ajánljuk még: