Gulyásleves

Gasztro

Gulyásleves

A klasszikus gulyásleves receptje!

Hozzávalók: 

  • 50 dkg marhalábszár
  • 10 dkg sertészsír
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma,
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dkg jó minőségű fűszerpaprika
  • 3 db nagy burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db nagyobb fehérrépa
  • 1-1 db paprika, paradicsom
  • só, őrölt kömény, őrölt feketebors
  • fél fej közepes zeller, de ha van, jöhet a zeller zöldje is

Elkészítés: 

A finomra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, belerakjuk az apró kockára vágott paprikát és a paradicsomot. Tovább pirítjuk, belerakjuk az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket, de a fűszerpaprikát egyelőre nem. Az egészet összefőzzük, majd hozzáadjuk a kétszer két centiméter kockára vágott marhalábszárat. Ízlés szerint sózzuk, majd addig pároljuk kevés víz hozzáadásával, amíg a hús félig puha nem lesz. Ekkor belerakjuk a fűszerpaprikát, (azért most rakjuk csak bele, hogy a színe megmaradjon) a zöldségeket és a burgonyát, majd annyi vízzel felengedjük, hogy bőven ellepje. Ekkor még szükség szerint ízesítjük, esetleg egy kis erős paprikával csípőssé is tehetjük!

Ha egytálételként szeretnénk tálalni, akkor kicsit több húst tegyünk bele, és sűrűbbre készítsük!

Gottwald HotelGottwald Szilárd receptje

Ez a recept is része Borbás Marcsi február havi menütervének. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során. A menütervet és a bevásárlólistát ITT találod. 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.