Sült pisztráng batátachipsszel

Gasztro

Sült pisztráng batátachipsszel

Borbás Marcsi receptje

Az ünnepi asztal egyik legszebb éke a pisztráng. Szerencsére Magyarországon már két tökéletes pisztrángtenyészet is van. Az én szívemhez Sáfrány Laciék szilvásváradi tenyészete áll közelebb. Nagy szakértelemmel zajlik náluk a tenyésztés, a füstölés és a kályhában sütés is. Mivel a pisztráng íze igen karakteres, jó olajos, ezért ha són kívül nem teszünk mást rá,
akkor is mennyei végeredményt kapunk.

Hozzávalók:

2 db pisztráng
rozmaring

olívaolaj
citrom
½ dl fehérbor
fokhagyma

Tovább olvasok


Elkészítés:

A pisztrángot nem szoktam pikkelyezni, csak alaposan lemosni. Ezt azért tehetem teljes nyugodtsággal, mert ez a hal csak a legtisztább vizekben él meg, és folyamatosan úszik az árral szemben.

Mosás után kívül-belül jól besózom, a hasába behelyezek egy szál rozmaringot és két gerezd fokhagymát. Meglocsolom olívaolajjal, és aláöntöm a fehérbort. Forró sütőben addig sütöm, amíg szépen megpirul.

Amíg elkészül, gyufaszálnyira aprítok egy szép ásotthalmi batátát, és forró olajban apránként ropogósra sütöm. Egy adag kb. 3-4 perc alatt készül el. Mindig itatóspapírra szedem ki, hogy lecsepegjen róla a fölösleges olaj.

Ez a recept is része Borbás Marcsi február havi menütervének. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során. A menütervet és a bevásárlólistát ITT találod. 

Ajánljuk még:

Kincset érő régi recepteskönyvek és az ő nagy tanításaik

Sokszor elképzeltem, milyen jó lenne Fiuméban üldögélni, lógatni a lábamat a tengerbe, élvezni illatát és elmerengeni, milyen csuda dolgok készültek abban a tengerre néző házban, ahol a recepteket rótták cirkalmas betűkkel a hozzám került, aranyfedeles füzetbe.

 

Már követem az oldalt

X