Tech

Applikációk a nyárra: hat app, amivel kicsit szebb és könnyebb lesz az élet

Az okostelefon-alkalmazások piaca telis-tele van jó lehetőségekkel – már ha tudjuk, mit érdemes letölteni és mit nem. Kipróbáltunk pár appot a legkülönfélébb területekről, hogy nektek már csak a java maradjon!

Az előrejelzés sokszor fontos

Az Időjárás&Radar egy ingyenes applikáció, ami megbízhatóságával tűnik ki a legtöbb időjárásjelző app közül. Órára lebontott adatok, előrejelzések, élő radarképek, esőradar, viharértesítés, UV- és hőtérkép van benne. Igen, a legtöbb applikáció mindezt tudja, de a tapasztalataim szerint sok más alkalmazásnál sokkal pontosabb jóslatokat tár elénk. Az allergiát okozó növények pollenkoncentrációja településenként külön-külön is látható, ráadásul az Időjárás&Radar aktív figyelmeztetést küld a közelgő viharról Európa bármelyik településéről is legyen szó. Igazán hasznos egy külföldi kiránduláson (is)!

Hogy igazán pihentető lehessen a nyár

Azoknak, akiknek az év során nem sok lehetősége adódott a pihentető alvásra, töltsék le a BetterSleepet! Tapasztalatból mondhatom: igazi segítőtárs a „bajban”, egyike azon kevés applikációknak, amikre valóban elismeréssel gondolok. Segítségével nyomon követhetjük alvásunkat, megérthetjük, hogyan működik, és gyakorlatias módszereket kaphatunk a rossz szokások orvoslásához. Emellett több mint háromszáz megnyugtató hangból, zenéből, ütemből és hangszínből áll az audióválasztékuk. Kedvencem a természet hangjainak listája: van itt szél, susogó levelek, madarak, pattogó tűz; meg jó a fehér zaj is, amiben szerepel hajszárító, repülőgép, szárító, porszívó. Ráadásul több mint 100, lefekvés előtti történet közül is választhatunk, hogy még könnyebb legyen az elalvás.

Azoknak, akiknek kell egy kis emlékeztető

A Drink Water Reminder egy nagyon hasznos applikáció a meleg nyárra, főleg azoknak, akiknek napközben ritkán jut eszükbe a vizespohár után nyúlni. Az applikáció segítségével nemünknek, súlyunknak és lakóhelyünknek megfelelően állíthatjuk be a napi vízbevitel-kalkulátor értékeit. Beállításainknak megfelelően a program emlékeztet bennünket arra, hogy igyunk, ráadásul folyamatosan nyomon követhetjük a hidratáltsági szintünket és a napi fogyasztás grafikus megjelenítésére is lehetőségünk van. Ebben az appban az tetszik a legjobban, hogy használata egyszerű, így a kevésbé rutinos, idősebb korosztály számára is hasznos lehet. 

Hogy semmi se maradjon otthon

A PackPoint alkalmazás kiváló segítsége lehet azoknak, akik mindig otthon felejtenek valamit az utazások alkalmával. A program gyakorlatilag egy intelligens csomagolóalkalmazás és csomaglista-készítő, amihez elég beírnunk az úticélt, az utazás hosszát, és a tervezett tevékenységeket, és máris rendelkezésünkre áll egy teljes lista a javasolt holmikról. A lista tételeit át is rendezhetjük, készíthetünk minimális csomaglistát, ki- és betehetünk plusz elemeket. A személyes listánkat el is menthetjük, így mindig rendelkezésünkre állhat egy fix alapcsomag. Először azt gondoltam, ez egyike a teljesen felesleges alkalmazásoknak, de megkértem pár barátomat, hogy teszteljék, és rá kellett jönnöm, hogy a kézzel írt listák helyét egyre eredményesebben veszik át az ehhez hasonló applikációk. Az én telefonomon nem kap állandó helyet, de sokak számára hasznos lehet. 

A fényképek szerelmeseinek

Sokak szerint a legbrutálisabb fényképszerkesztő alkalmazás, és tény, hogy nem kevés funkcióval rendelkezik. A Color story számos szűrőt tartalmaz, így bármilyen típusú fénykép színét javíthatjuk vele. Ha véletlenül homályosan sikerült egy-egy kép, amit mindenképpen szeretnénk majd a családi albumba, ez az alkalmazás sokat tud segíteni. Több, mint 120 fotóeffektus hozzáadására van lehetőségünk, és szerkesztési lépésekként menthetjük el a munkánkat. Első hangzásra egy sima képszerkesztőnek tűnhet, de átpörgetve a lehetőségeket, azt kell mondanom: a Color Story valóban egy pár szinttel magasabb szerkesztési lehetőséget nyújt azoknak, akiknek fontos, hogy milyen album készül majd a nyárról. 

Egy olyan applikáció, amit nekem mint nem túl gyakorlott app-használónak egyelőre még emésztenem kell

A Daylio egy olyan app, ami lehetővé teszi, hogy személyes naptárat vezessünk, méghozzá úgy, hogy egy szót sem kell hozzá írnunk. Egy merően ismeretlen életstílus, ami a bevállalósabbaknak és app-szeretőbbeknek igazi élményforrás lehet. Az applikációban lehetőségünk van rögzíteni az aktuális hangulatunkat, tevékenységeinket, de ha jobban kedveljük a hagyományos stílusokat, akkor naplóként is használhatjuk (értsd: megjegyzéseket fűzhetünk a napunk minden egyes momentumához). A Daylio összegyűjti a feljegyzett hangulatokat és tevékenységeket, és statisztikát is készít belőlük. Az applikáció fejlesztői szerint ez azért lehet nagyon hasznos, mert segítségével megérthetjük a szokásainkat, és figyelemmel kísérhetjük a tevékenységeinket – mindezt annak érdekében, hogy még produktívabbak lehessünk. 

 

Már követem az oldalt

X