Szilvalekvár sütőben
Olvasási idő: 1 perc

Szilvalekvár sütőben

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg szilva
  • 30 dkg cukor

Elkészítés

A szilvát mossuk meg, magozzuk ki és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a héjas fele kerüljön alulra. Töltsük meg így nagyjából a tepsi felét. A másik felére szórjunk 30 dkg kristálycukrot, és így toljuk a sütőbe a tepsit.

Amikor a cukor szépen karamellizálódott, és a szilva is már összetöttyedt, vegyük ki a sütőből.

Fogjuk jól össze a sütőpapír négy sarkát (vigyázzunk a kezünkre, nehogy megégessük magunkat!) és fakanállal ütögessük meg az ételt, hogy a szilva és a cukor jól összekeveredjen. Ha úgy látjuk, elértük a kívánt állagot, töltsük tiszta üvegekbe a lekvárt, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tálaláskor ízesíthetjük rummal, szegfűszeggel vagy akár fahéjjal is. 

 

Kapcsolódó tartalom
Kovászos krékerek
| 2025. augusztus 17

Kovászos krékerek

 Antal Csilla receptje