„Túl nagyot vagy túl kicsit nem vállalok” – Interjú Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebésszel

Az ország egyik legismertebb és legsikeresebb plasztikai sebésze, akinek a kezei alá az elmúlt évtizedekben több ezer nő feküdt be. Mindent elért, amit a szakmájában el lehetett, magánklinikája vezetése mellett férj és apa, akinek legalább annyira fontos a minőségi pihenés, mint páciensei elégedettsége. Krasznai doktorral a sebészi pályáról, a szépségideálokról, az el nem vállalt műtétek okairól, és az Instagram-népszerűségről beszélgettünk.

„Nem lehet lemondani az emberekről” – interjú Dr. Orsós Zsuzsanna biológus-rákkutatóval
Hetedikként született egy Tolna megyei község beás cigány családjába, és már korán elhatározta, hogy tovább fog tanulni. Ő lett az ország első cigány MTA-ösztöndíjas PhD-hallgatója, szerepel az 50 elszánt magyar nő című kötetben, számos díj és elismerés tulajdonosa, és 2020-ban megkapta a Magyar Arany Érdemkeresztet. A Pécsi Tudományegyetem adjunktusát nem mindennapi életútjáról, mérföldkövekről, szakmáról és a hétköznapokról kérdeztük.
„Az én fő történetem a Bethesda” – Interjú Dr. Velkey Györggyel
„Nagyon fontos szerepként tekintek a nagyszülőségre, a családra, és arra is, hogy orvos vagyok, de leginkább azzal vagyok azonos, amit a Bethesda jelent” – mondja Velkey György gyermekgyógyász, gyermek-aneszteziológiai és intenzívterápiás szakorvos, akivel fiatalkori ambíciókról, az orvosi pályához és a Bethesdához fűződő kapcsolatról, és nem utolsósorban családról, szabadidőről, nagypapaságról beszélgettünk.
Idővel minden gyerek szemüveges lesz? – Szemromlás lehet a kütyühasználat eredménye
Szemünk épsége és egészsége az egyik legnagyobb kincsünk, de sajnos egyre többen szenvedünk látáskárosodástól, ami a mindennapjainkra is rányomja a bélyegét. Vajon miért kerül egyre korábban szemüveg a fiatalokra, mit tehetnénk szemünk egészségének megőrzése érdekében? A kérdések megválaszolásában Dr. Nagymihály Attila volt a segítségünkre.
Motiváló otthon, avagy ezért készíts álomtáblát még ma

Szükséged lenne egy kis inspirációra és motiváló erőre? Valamire, ami nap mint nap emlékeztet arra, hogy mit szeretnél elérni? Tudatossággal, és egy nagyon kreatív megoldással közelebb kerülhetünk álmainkhoz, vágyainkhoz. Elmondjuk, hogyan!

A jövő nője nem menstruál?
A menstruáció a nőiség része, serdülőkorunktól a változókorig több százszor jelentkezik a havi vérzés, amivel megtanulunk együtt élni, és azokon a napokon egy kicsit másképp létezni. A modern orvostudománynak köszönhetően azonban ma már elérhetők olyan módszerek, melyekkel, ritkíthatjuk, vagy esetleg teljesen száműzhetjük az életünkből a gyakran kellemetlen tünetekkel járó menzeszt. De jó ez nekünk? A témáról Dr. Lőrincz Ildikó nőgyógyász-endokrinológussal beszélgettünk.