Szép

Szilvás szépítők: házi szépségkencék fillérekből, egészségesen

A szilvaszezon közepén remek hírünk van a gyümölcs kedvelőinek: nemcsak egészséges, hanem pozitív hatással van szépségünkre is!

Akár frissen a fáról szedve, akár a zöldségestől vásárolva, de még aszalt formában is hamar nagy kedvenccé válhat közismert kékeslila gyümölcsünk: a szilva. Ilyenkor a szilváspite készítése mellett a reggeli zabkásámba is mindig szeletelek ebből a szuper gyümölcsből, majd meg is hintem némi fahéjjal. Isteni íze mellett azért is szeretem, mert rendkívül rostos, felpörgeti az anyagcserét, magas antioxidáns-tartalommal bír, jó hatással van az emésztésre, sőt A-vitaminban is gazdag. Akármelyik fajtáját is választjuk – amiből meglepően sok van! –, jól járunk!

Most a sütemény- vagy ételreceptek helyett következzen néhány szépségápolási trükk, amihez szintén a konyhából tudjuk előhozni a szükséges alapanyagokat. 

Szilvás arcpakolás

Amellett, hogy már fogyasztva is jótékony hatást gyakorol a bőrünkre, a közvetlenül szilvából készült arcpakolás azonnal hidratálja és kisimítja az arcbőrt illetve dekoltázst.

Egy pohár joghurthoz szoktam hozzáadni három-négy szilva összetört pépjét,

majd a masszát nagyjából húsz percig pihentetem az arcomon, ezt követően bő langyos vízzel lemosom. 

Szilvás arckezelés

A szárazabb arcbőrrel rendelkezők számára is ajánlott a szilvás arctisztítás, hiszen a benne található gyümölcssav tisztítja az arcot, mézzel keverve pedig hidratálja és puhítja a bőrt. Ehhez néhány szem szilvát kettévágok, villával összetöröm, egy kevés mézet csurgatok bele, végül hozzáadagolok egy csipetnyi élesztőt is.

Mindezt összekeverve felviszem az arcbőrömre és negyedóráig hagyom, hogy kifejtse hatását. Ha letelt az idő, bőséges langyos vízzel maradéktalanul öblítsük le. A végeredmény: hidratáltabb, puhább és ragyogóbb arcbőrünk lesz! 

Aszalt szilva: a hajunkon is jótékony

Az aszalt szilva fogyasztása – köszönhetően magas vastartalmának – erősíti a hajszálakat és serkenti az új haj növekedését, hidratáló hatása révén pedig előnyös a hajszárazság és az elszíneződés ellen is. Egy fogyókúra alatt is jó barátunk lehet: én ha nagyon szeretnék édességet enni, sok esetben aszalt szilvával pótolom a csokoládét.

Ajakhidratáló szilva

Instant és végtelenül egyszerű ideiglenes megoldás kicserepesedett ajkaink ápolására egy kettévágott szilva, amivel óvatosan körbekenhetjük ajkainkat. Napközben többször is megismételhetjük a műveletet. A legújabb szőlőzsírok mellett is népszerűek leszünk ezzel a manőverrel. 

Ha befejeztük a napi szépségápolási rutinunkat, igazán megérdemlünk egy jó szilvás gombócot; olyat, aminek lelke van (!) vagy egy szilvalekváros mákos galette-et végre!

Ajánljuk még: 

SZILVALEKVÁROS-MÁKOS GALETTE
SZÉPSÉGKISOKOS: GABONÁBÓL A BŐR EGYIK LEGJOBB BARÁTJA

 

 

Már követem az oldalt

X