
Téli klasszikus, ami sültekhez is jó, de magában is nagyon finom!
Hozzávalók
- 20-25 dkg szálas savanyított káposzta
- 1 db batáta
- 1 db csicsóka
- 1 db fejes saláta
- 1 kis fej lilahagyma
A salátaléhez:
- méz
- só
- ecet
- víz
- olívaolaj
Elkészítés
A savanyított káposztát kicsit átmossuk, majd lecsöpögtetjük. A batátát meghámozzuk, lereszeljük és összekeverjük a káposztával, végül hozzáadjuk a lereszelt csicsókát, az apróra vágott lilahagymát, a feldarabolt fejes salátát.
A mézet, a sót és az ecetet vízben elkeverjük úgy, hogy egy sem túl édes, sem túl savanyú öntetet kapjunk a végére. Az elkészült salátalevet a zöldségekre öntjük. Talaláskor egy kevés olívaolajat locsolunk a saláta tetejére.
Ilyen formában rengeteg nyers zöldséget ehetünk egy-egy vacsora vagy ebéd alatt, ráadásul ez a saláta remek köret lehet egy egyszerűbb sült csirkéhez, esetleg csípős csirkeszárnyakhoz vagy valamilyen hidegen is finom tépett húshoz!
További szuper, diétás recepteket itt találsz.
Kapcsolódó tartalom

Balkáni lecsó
Az étel, amit bárki el tud készíteni, és mindenkinek ízlik.