Gasztro

Csípős csirkeszárnyak

Sokan gondolják azt, hogy nincs is mit enni egy csirkeszárnyon, de akinek van egy kis türelme, igazán tápláló, csak a szárnyra jellemző ízeket találhat azokban a pici zugokban. 

Hozzávalók:

  • 4 kg csirkeszárny
  • chilis só
  • fehér bors
  • olíva vagy napraforgó olaj
  • chilis méz / akár 250 g mézet is elbír/
  • 7 dl barbecue szósz
  • füstölt cayenne por (elhagyható)

Elkészítés: 

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a combokat a szárnyról levágjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a tepsibe egymás mellé fektetjük a combokat és a szárnyakat. Meglocsoljuk a chilis mézzel, olíva vagy napraforgó olajat csorgatunk rá, végül a húsra öntjük a barbecue szószt is.

Ha szeretjük, akkor egy kis füstölt cayenne porral még megszórhatjuk a tetejét. Alufóliával fedjük be a tepsit és 200 fokos sütőben 25-30 percig pároljuk a csirkeszárnyakat, majd vegyük le róla a fóliát, és addig süssük tovább, amíg a szósz szépen rá nem olvad, pirul a húsra.

Sült burgonyával vagy salátával is fogyaszthatjuk.

 

 
 
 

 

Ajánljuk még:

Élmény és kísérletezés az Univer Capsicum Clubban

Az Univer termékeitől  az otthonosság érzését kapjuk, a cég kecskemét-hetényegyházi telephelyén létrehozott Capsicum Clubban pedig az élményeké a főszerep. A főzésre, kulináris bemutatókra és találkozásra megálmodott helyszín exkluzív környezetben kínálja a 21. századi gasztronómiai trendek iránt érdeklődő vendégek számára a kulináris élmények legjavát. Kísérletezés, csúcsgasztronómia és minőségi kapcsolódás – ez a Capsicum Club lényege.