Csípős csirkeszárnyak

Gasztro

Csípős csirkeszárnyak

Sokan gondolják azt, hogy nincs is mit enni egy csirkeszárnyon, de akinek van egy kis türelme, igazán tápláló, csak a szárnyra jellemző ízeket találhat azokban a pici zugokban. 

Hozzávalók:

  • 4 kg csirkeszárny
  • chilis só
  • fehér bors
  • olíva vagy napraforgó olaj
  • chilis méz / akár 250 g mézet is elbír/
  • 7 dl barbecue szósz
  • füstölt cayenne por (elhagyható)

Elkészítés: 

Tovább olvasok

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a combokat a szárnyról levágjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a tepsibe egymás mellé fektetjük a combokat és a szárnyakat. Meglocsoljuk a chilis mézzel, olíva vagy napraforgó olajat csorgatunk rá, végül a húsra öntjük a barbecue szószt is.

Ha szeretjük, akkor egy kis füstölt cayenne porral még megszórhatjuk a tetejét. Alufóliával fedjük be a tepsit és 200 fokos sütőben 25-30 percig pároljuk a csirkeszárnyakat, majd vegyük le róla a fóliát, és addig süssük tovább, amíg a szósz szépen rá nem olvad, pirul a húsra.

Sült burgonyával vagy salátával is fogyaszthatjuk.

 

 
 
 

 

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.