
Sokan gondolják azt, hogy nincs is mit enni egy csirkeszárnyon, de akinek van egy kis türelme, igazán tápláló, csak a szárnyra jellemző ízeket találhat azokban a pici zugokban.
Hozzávalók:
- 4 kg csirkeszárny
- chilis só
- fehér bors
- olíva vagy napraforgó olaj
- chilis méz / akár 250 g mézet is elbír/
- 7 dl barbecue szósz
- füstölt cayenne por (elhagyható)
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a combokat a szárnyról levágjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a tepsibe egymás mellé fektetjük a combokat és a szárnyakat. Meglocsoljuk a chilis mézzel, olíva vagy napraforgó olajat csorgatunk rá, végül a húsra öntjük a barbecue szószt is.
Ha szeretjük, akkor egy kis füstölt cayenne porral még megszórhatjuk a tetejét. Alufóliával fedjük be a tepsit és 200 fokos sütőben 25-30 percig pároljuk a csirkeszárnyakat, majd vegyük le róla a fóliát, és addig süssük tovább, amíg a szósz szépen rá nem olvad, pirul a húsra.
Sült burgonyával vagy salátával is fogyaszthatjuk.
Kapcsolódó tartalom

Csokoládés pöfeteg
Ez az amerikai sütemény a csokoládéimádók kedvence lesz.