Hozzávalók
- 4 db kicsontozott csirke felsőcomb
- Pác: 1 dl olívaolaj, 1 tk só, frissen őrölt bors
- olívaolaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3 dkg vaj
- 2-3 cukkini
- 4-5 szem előfőzött burgonya
- 1 csokor petrezselyem
- fél citrom héja
- 1 ek balzsamecet
Elkészítés
A csirkecombokat 1 órával a sütés előtt olívaolajas, sós, borsos pácba tesszük, és szobahőmérsékleten, lefedve hagyjuk.
A sütéshez használt eszközt – tárcsát, vaslapot vagy vasserpenyőt – forróra melegítjük.
A csirkecombokat a forró edénybe vagy lapra helyezzük. Közben nem szurkáljuk, nem tépjük fel. Amikor a lap elengedi a húst, akkor megfordíthatjuk. Ha a másik oldalt is elengedi az edény, akkor még néhányszor forgassuk meg a húst, hogy mindenhol szép pirosra süljön.
Közben egy serpenyőben kevés olívaolajon átpirítunk néhány gerezd fokhagymát. A zöldségeket karikára vágjuk, és a fokhagymához adjuk. Ezeket is megpirítjuk, közben rádobjuk a felaprított petrezselymet, és meg is sózzuk. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor nyomunk rájuk citromot is, és levesszük a tűzről. Ha a húsok is puhák, akkor meglocsoljuk őket balzsamecettel, és kiszedjük őket egy tálra.
Mindegyikre teszünk egy késhegynyi vajat, és a sült zöldségekkel tálaljuk.
Ajánljuk még: