Sült csirkecombok zöldségekkel

Gasztro

Sült csirkecombok zöldségekkel

Sokunk tapasztalata, hogy a jó és időben felrakott pác és a sütéshez használt minőségi edény olyan ízt ad az ételnek, amiről álmodni sem mertünk. 

Hozzávalók

  • 4 db kicsontozott csirke felsőcomb
  • Pác: 1 dl olívaolaj, 1 tk só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 2-3 cukkini
  • 4-5 szem előfőzött burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél citrom héja
  • 1 ek balzsamecet

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A csirkecombokat 1 órával a sütés előtt olívaolajas, sós, borsos pácba tesszük, és szobahőmérsékleten, lefedve hagyjuk.

A sütéshez használt eszközt – tárcsát, vaslapot vagy vasserpenyőt – forróra melegítjük.

A csirkecombokat a forró edénybe vagy lapra helyezzük. Közben nem szurkáljuk, nem tépjük fel. Amikor a lap elengedi a húst, akkor megfordíthatjuk. Ha a másik oldalt is elengedi az edény, akkor még néhányszor forgassuk meg a húst, hogy mindenhol szép pirosra süljön.

Közben egy serpenyőben kevés olívaolajon átpirítunk néhány gerezd fokhagymát. A zöldségeket karikára vágjuk, és a fokhagymához adjuk. Ezeket is megpirítjuk, közben rádobjuk a felaprított petrezselymet, és meg is sózzuk. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor nyomunk rájuk citromot is, és levesszük a tűzről. Ha a húsok is puhák, akkor meglocsoljuk őket balzsamecettel, és kiszedjük őket egy tálra.

Mindegyikre teszünk egy késhegynyi vajat, és a sült zöldségekkel tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Hogyan gurult be a narancs a karácsonyfa alá?

Amikor elhatároztam, hogy utánajárok a narancs és a karácsony különleges kapcsolatának, azt hittem: könnyebb dolgom lesz. A narancs, mint déligyümölcs viszonylag modernkori termékként élt bennem, és álmaimban sem gondoltam volna, hogy sokkal, de sokkal régebbre nyúlik vissza  a története. Tartsanak velem, hogy megpróbáljuk együtt kideríteni, hogyan is gurulhatott be a narancs a karácsonyfa alá!