Egy az élet - ezt kell jól csinálni Egy.hu logó
Friss

Receptek

Pisztáciás baklavatekercs

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 lap leveles tészta
  • 15 dkg pisztácia
  • 2 ek cukor
  • ½ kk fahéj
  • 3 ek vaj
  • 2-3 ek méz

 

  • a kenéshez 1 tojásfehérje
 
Tovább olvasok

Elkészítés:

A pisztáciát késes aprítóban megőröljük. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, majd a puha vajat is. Egyneműre összedolgozzuk. Az egyik lap leveles tésztát magunk elé fektetjük, és megkenjük a pisztáciás keverékkel. Meglocsoljuk mézzel is. Befedjük a másik lappal, majd csíkokra felvágjuk. Minden csík tésztát elkezdünk a két végénél fogva ellentétes irányban megtekerni, majd csigaalakban az feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat, majd megkenjük tojásfehérjével. 200 fokon pirosra sütjük.

A recept a Smeg támogatásával készült

Ajánljuk még:

Vadvirágos palacsinta – gluténmentes verzióban is

Az egész a bodzás palacsintával kezdődött. Nagyanyám sütötte mindig, amint odaértünk hozzá a nyári szünetre. Később aztán Lujzi Tante jóvoltából megismerkedtem az ibolyás, a százszorszépes palacsintával, a vajas-zamatos turbolyással, és onnan már nem volt megállás. Mert a palacsintát mindenki szereti, és mindig van valamilyen friss vadvirág, ízes vadnövény, amit bele lehet sütni.

 
Ugrás az oldal tetejére
Menü