
Illatos és nagyon egészséges gyümölcs, magas C-vitamin-tartalma segíti az immunrendszert az őszi, megfázásos időszakban. Pektintartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással van, rendszeres fogyasztásával csökkenthető a vércukor- és a koleszterinszint, antioxidánsai lassítják az öregedési folyamatokat. Nemcsak édes receptekhez ajánljuk, fanyarabb, savanykásabb íze okán húsokhoz is tökéletesen illik!
BIRSALMÁS KÁPOSZTÁN SÜLT LIBACOMB
Kezdjük is egy különlegességgel!

BIRSALMÁVAL ÉS ZÖLDDIÓ-LEKVÁRRAL TÖLTÖTT BARÁTFÜLE
Ritka finom és karakteres ízű édesség.

BIRSALMAKOMPÓT
Fűszerezéstől függően húsokhoz is illik, de nagyon jó érzés elővenni egy hideg, téli napon és akár önmagában eszegetni!

BIRSALMÁS-TÚRÓS RÁCSOS
A kicsit savanykás birsalma jól kiegészíti a túrót, ezt a receptet pedig könnyű elkészíteni.

ŐZGERINC PASZTERNÁKKAL, BIRSALMÁVAL ÉS CSIPKEBOGYÓVAL
Az ősz esszenciája ez a recept!

BIRSALMASAJT: EGYSZERŰ, DE JÓ RECEPT
Finom csemege, dióval, sajttal is finom, sokáig eláll. Egyszer az életben mindenképp érdemes kipróbálni!

BIRSALMACSATNI
Egy vitaminbomba ez az összeállítás, gyógyító csatninak is nevezhetnénk: céklával, sütőtökkel, gyömbérrel, gránátalmával, fokhagymával, szőlőmagolajjal készül.

Kapcsolódó tartalom
