Hozzávalók:
2 kg birsalma
4-5 csillagánizs
2 db citrom
2-3 ág citromos kakukkfű
üvegenként 1 ek cukor
A birsalmákat meghámozzuk, a közepéből a kemény részt kivágjuk. Falatnyi darabokra vágjuk, és közben citromos vízbe áztatjuk, hogy ne barnuljon meg. Ha elkészültünk, leöntjük róla a vizet, és tiszta vízzel öntjük fel. Elkezdjük főzni, és hozzáadjuk a felkarikázott citromot, a csillagánizst, illetve a
kakukkfüvet és a cukrot. A kompót akkor van készen, amikor egy kanállal át tudjuk könnyedén vágni a birsalmadarabokat. A kész kompótot csírátlanított üvegekbe adagoljuk ki még forrón. Ezután lezárjuk, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Ajánljuk még:
Sült zöldségek sajtmártással
Halgombócleves
Tavaszi parázsburgonya és sárgacékla-saláta sült branzinofilével
Mac and cheese
A legjobb amerikai sajtos tészta!