Gasztro

Birsalmakompót

A késő ősz illatos és zamatos ajándéka: a birs. Használd, megéri!

Hozzávalók

  • 2 kg birsalma
  • 4-5 csillagánizs
  • 2 db citrom
  • 2-3 ág citromos kakukkfű
  • üvegenként 1 ek cukor

Elkészítés

A birsalmákat meghámozzuk, a közepéből a kemény részt kivágjuk. Falatnyi darabokra vágjuk, és közben citromos vízbe áztatjuk, hogy ne barnuljon meg. Ha elkészültünk, leöntjük róla a vizet, és tiszta vízzel öntjük fel. Elkezdjük főzni, és hozzáadjuk a felkarikázott citromot, a csillagánizst, illetve a kakukkfüvet és a cukrot.

A kompót akkor van készen, amikor egy kanállal át tudjuk könnyedén vágni a birsalmadarabokat. A kész kompótot csírátlanított üvegekbe adagoljuk ki még forrón. Ezután lezárjuk, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Ajánljuk még:

Túrós desszertek: 12 könnyű finomság

Laza, puha finomságok készíthetők ebből a sokoldalú hozzávalóból. A túró ráadásul az egyik legkevésbé hizlaló alapanyag, amiből valamilyen sütemény készülhet. Mutatunk olyan receptet is, amivel el lehet indulni a legjobb háziasszony címért, és azt is megmutatjuk, hogyan tudsz akkor is készíteni tortát, ha alig van hozzávaló otthon.