Birsalmakompót

Gasztro

Birsalmakompót

A késő ősz illatos és zamatos ajándéka: a birs. Használd, megéri!

Hozzávalók:

2 kg birsalma
4-5 csillagánizs
2 db citrom
2-3 ág citromos kakukkfű
üvegenként 1 ek cukor

Tovább olvasok

A birsalmákat meghámozzuk, a közepéből a kemény részt kivágjuk. Falatnyi darabokra vágjuk, és közben citromos vízbe áztatjuk, hogy ne barnuljon meg. Ha elkészültünk, leöntjük róla a vizet, és tiszta vízzel öntjük fel. Elkezdjük főzni, és hozzáadjuk a felkarikázott citromot, a csillagánizst, illetve a
kakukkfüvet és a cukrot. A kompót akkor van készen, amikor egy kanállal át tudjuk könnyedén vágni a birsalmadarabokat. A kész kompótot csírátlanított üvegekbe adagoljuk ki még forrón. Ezután lezárjuk, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Ajánljuk még:

Kiflipuding

Borbás Marcsi receptje: videóreceptek a Bosch támogatásával.

 

Már követem az oldalt

X