Vacsorázz Borbás Marcsival - Anyu palacsintája, diétás kivitelben

Gasztro

Vacsorázz Borbás Marcsival - Anyu palacsintája, diétás kivitelben

Borbás Marcsi receptje.

Állítólag Magyarországon az egyik legnépszerűbb étel a palacsinta. Péntekenként általában nálunk is krumpli- vagy paradicsomleves és palacsinta volt az ebéd. Sőt, ha valamelyikünk megkívánt egy kis édességet, akkor már keverte is anyu a palacsintatésztát.

Egy életen át tartó berögződést nem lehet kitörölni az agyunkból. Ha diétázunk is, attól még szükségünk van néha egy kis palacsintára!

 

Diétás palacsinta

Hozzávalók (2 főre):

  • 10 dkg light mascarpone
  • 3 db L-es tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • Egy pici olaj

Elkészítés:

A mascarponét és a tojásokat egy kézi habverő segítségével teljesen simára keverjük egy csomag vaníliás cukorral és egy pici sóval. Amennyiben sós palacsintát készítünk, cukor nem kell a tésztába, viszont egy kicsivel több sót tegyünk bele.

A palacsintasütőt felforrósítjuk, vékonyan kikenjük zsiradékkal, és egy merőkanálnyi tésztát a szokásos módon elterítünk benne. Egy kicsit süssük vastagabbra a tésztát, mint a hagyományos palacsintákét. Nagyon gyorsan sül, tehát legyünk résen, és azonnal fordítsuk meg, amikor megpirult az egyik oldala. 

Tölthetjük bármivel, amivel szeretjük. Ha diétázunk, akkor válasszuk mindenből a light változatot.

A sós palacsintákat tölthetjük zöldségekkel, bolognai szósszal, sajttal, parajjal is.

Én édeset készítettem, és tölteléknek almás-sütőtökös ragut főztem.

Töltelék:

Felaprítottam egy kisebb szelet sütőtököt, és egy kevés vajon megdinszteltem, majd pár perc múlva hozzáadtam a szintén apró kockára vágott almát. Amikor az is átforrósodott, megszórtam  egy kis fahéjjal, és hozzákevertem egy pici light mascarponét. (Ha szükséges, egy kis vizet is adhatunk hozzá, hogy puhábbra tudjuk párolni.)

A végén cukormentes házi birsalma dzsemmel tálaltam.

Borbás Marcsi korábbi vacsorareceptjeit ide kattintva nyithatod meg.

Ajánljuk még:

Spárgás rizottó
Tökéletes rizottót készíteni szinte művészet, de most megtudjuk, mi a titok.