Gasztro

Uborka 8 formában: kedvenc uborkás receptjeink

Az uborka sokak kedvence, aminek örülhetünk, ugyanis ez a kobakosféle rendkívül egészséges! Magas a víztartalma, de sok ásványi anyagot (többek között káliumot, foszfort és magnéziumot) és vitamint (például C - ,A -, E- vitamint) tartalmaz, ráadásul száz grammban mindösszesen 10 kalória van! Eltehetjük télre, kovászolhatjuk, vagy ehetjük egyszerű salátaként – mindenhogy remek! 10 kedvenc uborkás receptünket mutatjuk!

KOVÁSZOS UBORKA

Mi mással kezdhetnénk a listát, mint mindenki kedvencével, a szuperegészséges kovászos uborkával?! Egyetlen kérdés van, amit megéri feltenni a kovászosról: nálatok krumplival vagy kenyérrel készül?

 

Tovább olvasok

HIDEG UBORKALEVES

Van az a nagy meleg, amiben az ember már csak hideget tud enni. De a levesekre sokan ilyenkor is vágyunk. Ez a jó, hűsítő, ízgazdag uborkaleves garantáltan feltölt!

 

SVÉD UBORKASALÁTA

Ahány nemzet, annyi uborkasaláta, mondhatnánk, de nem biztos, hogy ez az állítás helyes lenne. Bárhogyan is legyen, a svédek receptjét NAGYON érdemes kipróbálni!

uborka-salata-recept

 

UBORKASALÁTA PAPRIKÁSAN

Ha nem kalandoznánk olyan messze az ízek világában, készítsük csak a jól ismert hazai uborkasalátát – ebben sem csalódik majd senki, ráadásul kiváló választás ahhoz, ha a gyerekeket szeretnénk egy kis zöldségevésre szoktatni!

  

UBORKASZÓSZ

Egy fokkal extrásabb recept, és nem biztos, hogy a leggyerekbarátabb, de uborkarajongóknak kötelező kipróbálni!

 

SZENDVICSUBORKA

Ha nem csak nyáron élveznétek az uborkát, ezt a receptet készítsétek el. Szendvicskészítésen túl még vagy ezer helyzetben fogjátok azon kapni magatokat, hogy az uborkás üveg után nyúltok...

  

KÜLÖNLEGES NYÁRI FOGÁS: SÜLT UBORKA

Ha még a nyáron kihoznátok a legtöbbet az uborkából, süssétek meg! Nem egy mindennapi megoldás, de aki kóstolta már, az jó eséllyel bátran készíti majd újra és újra!

 

AZ IGAZI TZATZIKI 

Ha uborka, akkor tzaziki! Kerüljön gyrosba, egy jó szelet kovászos pirítós kenyérre, vagy együk csak magában, kanállal – ebben az autentikus görög receptben annyi íz keveredik, hogy minden formában megállja majd helyét a tányérunkon!

 

 

Már követem az oldalt

X