Különleges nyári fogás: sült uborka

Gasztro

Különleges nyári fogás: sült uborka

Az ízek tökéletes összhangja!

Hozzávalók (4 főre)

  • 80 dkg uborka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 kk liszt
  • 3 dkg zsír
  • vágott kapor
  • 4 szelet kenyér
  • 16 dkg sonka

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Az uborkát meghámozzuk és úgy, mint amikor salátának készítjük, legyaluljuk. Sózzuk, majd miután állt pár percet, kinyomkodjuk a levét. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, megszórjuk a pirospaprikával, majd hozzáadjuk az uborkát. Az egészet fedő alatt pároljuk egy rövid ideig.

Egy kis levet fog még engedni, azt forraljuk el róla. Akkor lesz kész, ha már zsírjára pirítottuk. Ekkor adjuk hozzá a tejföllel elkevert lisztet, majd összeforraljuk és le is vehetjük a tűzről. A kenyeret és a sonkát kockára vágjuk, és kevés zsíron külön-külön megpirítjuk.

Ha kész, következhet a tálalás: a tányérokba vagy egy nagyobb tál aljára szórjuk a pirított kenyeret, arra szedjük az uborkát, a tetejére tesszük a sonkát, a végén ízlés szerint megszórjuk az apróra vágott kaporral.   

 
 
 

 

Ajánljuk még:

Aromapanoráma karácsonyra: ünnepi illatok, amelyek elvarázsolnak

Narancs, fahéj, szegfűszeg és fenyő. A négy legismertebb ünnepi illat. Talán amióta csak emlékszünk, ezek azok az esszenciák, amelyekre a karácsony közeledtével legjobban vágyunk. Pedig a repertoár ennél sokkal színesebb. Számos olyan szín, forma és illat lengte körül a karácsony szellemét, amelyet mára már talán el is felejtettünk, pedig egykor meghatározó szerepük volt az ünnep fényének emelésében.