Különleges nyári fogás: sült uborka

Gasztro

Különleges nyári fogás: sült uborka

Az ízek tökéletes összhangja!

Hozzávalók (4 főre):

  • 80 dkg uborka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 kk liszt
  • 3 dkg zsír
  • vágott kapor
  • 4 szelet kenyér
  • 16 dkg sonka

Elkészítés:

Tovább olvasok

Az uborkát meghámozzuk és úgy, mint amikor salátának készítjük, legyaluljuk. Sózzuk, majd miután állt pár percet, kinyomkodjuk a levét. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, megszórjuk a pirospaprikával, majd hozzáadjuk az uborkát. Az egészet fedő alatt pároljuk egy rövid ideig.

Egy kis levet fog még engedni, azt forraljuk el róla. Akkor lesz kész, ha már zsírjára pirítottuk. Ekkor adjuk hozzá a tejföllel elkevert lisztet, majd összeforraljuk és le is vehetjük a tűzről. A kenyeret és a sonkát kockára vágjuk, és kevés zsíron külön-külön megpirítjuk.

Ha kész, következhet a tálalás: a tányérokba vagy egy nagyobb tál aljára szórjuk a pirított kenyeret, arra szedjük az uborkát, a tetejére tesszük a sonkát, a végén ízlés szerint megszórjuk az apróra vágott kaporral.   

 

 
 
 

 

Ajánljuk még:

„Évente minimum 300 különböző új receptet főzünk meg együtt”: Borbás Marcsival és Antal Csillával a Konyhám 200. adása kapcsán beszélgettünk

Borbás Marcsi Konyhám sorozatának 200-ik adását látjuk ma az egy.hu oldalán. Ez alkalomból páros interjú keretében villantjuk fel a műsor készítésének kulisszatitkait. Antal Csilla tíz éve segíti Marcsit a konyhában. Ahol egyikük mozdulata véget ér, ott kezdődik a másiké: ebből a szimbiózisból bontakoznak ki hétről-hétre a sokunk által kedvelt finomabbnál-finomabb receptek. 

 

Már követem az oldalt

X