Gasztro

Svéd uborkasaláta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 fej lilahagyma
  • 120 ml fehérborecet
  • 30 ml víz
  • 1 kk só
  • 3 ek cukor
  • 2 ek aprított kapor 
  • 1 kígyóuborka

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A lilahagymát vékony félkarikákra vágjuk, majd egy szűrőbe rakjuk. Egy liter vizet felforralunk, és lassan öntve leforrázzuk vele a hagymát.

Az uborkát vékony karikára gyaluljuk. Az öntethez elkeverjük a fehérborecetet a vízzel, a sóval és a cukorral, majd az uborkára öntjük. Belekeverjük a forrázott lilahagymát és a felaprított friss kaprot is. Legalább 3-4 órára hűtőbe rakjuk, de akár egy egész éjszakát is pihenhet, hogy az ízek összeérjenek.

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

 

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.