Svéd uborkasaláta

Gasztro

Svéd uborkasaláta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 fej lilahagyma
  • 120 ml fehérborecet
  • 30 ml víz
  • 1 kk só
  • 3 ek cukor
  • 2 ek aprított kapor 
  • 1 kígyóuborka

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A lilahagymát vékony félkarikákra vágjuk, majd egy szűrőbe rakjuk. Egy liter vizet felforralunk, és lassan öntve leforrázzuk vele a hagymát.

Az uborkát vékony karikára gyaluljuk. Az öntethez elkeverjük a fehérborecetet a vízzel, a sóval és a cukorral, majd az uborkára öntjük. Belekeverjük a forrázott lilahagymát és a felaprított friss kaprot is. Legalább 3-4 órára hűtőbe rakjuk, de akár egy egész éjszakát is pihenhet, hogy az ízek összeérjenek.

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

 

Ajánljuk még:

Céklás receptek: izgalmas alapanyag, kevés kalóriával

A cékla legalább annyiféleképpen felhasználható, mint a burgonya: önállóan is finom, levesként, köretként szintén, de illik süteménybe, egytálételbe is. Az íze sokkal karakteresebb a krumplinál, viszont kevés benne a kalória. Sokféle hozzávalóval tud érdekes kombinációt alkotni: képzeljük el például kéksajttal és fehér borral vagy sötét kakaóval és keserű csokoládéval. Izgalmas.

 

Már követem az oldalt

X