Hat fantasztikus pite, amit télen is elkészíthetsz

Gasztro

Hat fantasztikus pite, amit télen is elkészíthetsz

Gyümölcsös pite: almás pite vagy feketeszedres pite, sós piték spenótos vagy vegyeszöldséges kiadásban. Találd ki, milyen pitére vágynál, és már mutatjuk is a receptet!

Almás pite klasszikus receptje

A klasszikus almás pite nélkül hogy is lehetne teljes ez a felsorolás? Az alma fantasztikus alapanyag, télvíz idején is jó neki helyet adni a konyhában. Már csak azért is, mert napi egy alma a doktort távol tartja... na meg azért, mert ez a pite valami egészen fenomenális!

almás pite recept borbás marcsi.

 

Feketeszedres pite

A bogyós gyümölcsök még az almánál is több antioxidánst tartalmaznak, és az év minden szakában beszerezhetőek a nagyáruházak hűtőpultjaiból. Természetesen nem ugyanolyanok ezek a gyümölcsök, mintha frissen szednénk nyáron a kertben, de majdnem! És lehet ennél jobbat kívánni januárra? Sokaknak még van a nyáron elraktározott gyümölcsökből a mélyhűtőben: ideje bevetni ezeket a tartalékokat, és például ebben a pitében felhasználni!

pite recept feketeszeder recept borbás marcsi

 

Tovább olvasok

Szilvalekváros galette 

Ha nem jutunk friss (vagy fagyasztott) gyümölcshöz, de akad még a kamrában a gondosan eltett lekvárokból, bevethetjük azokat is. Ebben a szilvalekváros galette-ben, vagyis francia pitében mákot adnak még a süteményhez, ami ezáltal még gazdagabb, finomabb és laktatóbb lesz. Érdemes kipróbálni!

pite télen szilvalekváros mákos galette

 

Krémsajtos, gyümölcsös pite

Ha fokoznánk az élvezeteket, a gyümölcsös pitéhez adjunk krémsajtot: egészen új dimenzió nyílik így meg előttünk! Krémes és lágy süteményre számíthatunk, ami testet-lelket megmelenget, ráadásul nemcsak cukorral, de vitaminnal is feltölt bennünket, ha jól telepakoljuk almával, körtével ezt a desszertet!

gyümölcsös pite recept krémsajt borbás marcsi.j

 

Zöldséges pite

Ha nem vagyunk olyan édesszájúak, vagy éppen valamilyen könnyű ebédre vagy vacsorára vágyunk (a desszert előtt...), kísérletezzünk bátran a sós pitékkel! Az a jó bennük, hogy kevés munkával kapunk egy zöldségekkel telehalmozott, vékony tésztájú fogást, amiben ráadásul tudjuk, mi került: csupa jó!

zöldséges pite recept borbás marcsi

 

Spenótos pite

Ha kifogytunk a friss zöldségekből sincs veszve semmi: előkereshetjük a fagyasztott parajt, ami gyakorlatilag bármilyen formátumban felhasználható ehhez a recepthez! Borbás Marcsi egyik kedvenc diétás fogása ez, nem véletlenül. Adj neki egy esélyt te is!

spenótos pite recept borbás marcsi

 Ha tetszenek receptjeink, még többet találsz ITT, és ha bekövetsz minket Facebookon és Instagramon is, tutira nem maradsz majd le egyetlen új receptünkről sem!

 

 

Már követem az oldalt

X