Gasztro

Fantasztikus vendégvárók: 8 ropogtatnivaló, ha jót adnál a vendégeknek

Lehet a kívánságod lepény, pite vagy pogácsa, kelt vagy leveles tészta, mi mindenre felkészültünk! 

TÓT LEPÉNY

Borbás Marcsi receptje egy szuper sós lepényhez, ami kelt tésztából készül és telepakolhatjuk kaporral! Hagymás tejföllel ajánljuk!

vendegvaro-recept

 

GOMBÁS-HAGYMÁS FALATKÁK

Ha nincs kedved tésztát gyúrni, ez a leveles változat biztosan tetszeni fog! Ha a gombát nem kedveled, töltsd meg majonézzel, sajttal vagy bármi mással, amit szeretsz! 

vengedvaro-gombas-leveles

 

VAJAS POGÁCSA

Mi lehetne klasszikusabb – és jobb – vendégváró egy pogácsánál? Pláne, ha ilyen puha, vajas, fantasztikus...

vendegvaro-pogacsa-recept

 

Paradicsomos quiche

A quiche mindenkor jó jön! Vacsorára, reggelire, délutáni vendégvárónak, esti összejövetelre... A teljes receptleírást az Instagram-posztban találjátok.

SÖRKIFLI

Natúr sajtkrémmel készül ez a sörkifli, ami így olyan puha és ízletes lesz, mint egy másik sem, amit eddig kóstoltál! 

vengedvaro-recept-sorkifli

 

OLASZ CSODARECEPT: GRISSINI

A grissini olasz vendégváró, igazán jó ropogtatnivaló a főétel előtt. Ezt a változatát kovásszal vagy élesztővel is elkészíthetitek, kedvetek szerint!

 

Leveles tekercsek

Egy jó minőségű leveles tészta, kecsap, mustár, majonéz, virsli, néhány szelet sajt, és kész is ez a finomság! A teljes receptleírást az Instagram-posztban találjátok.

A KLASSZIKUS TÚRÓS ROPOGÓS

Limara receptjénél jobbat nem találsz, ha gyors, könnyen összedobható vendégvárót készítenél. A túró és a sajt elegye teszi igazán mesterivé!

turos-ropogos-vendegvaro

 

A cikk az Univer támogatásával készült.

Ajánljuk még:

Lilakáposzta leves rózsaszín birssel

A színes zöldségételek örömet hoznak. A lilakáposzta nem csak párolva vagy salátának kerülhet az asztalra, sok más fogásban is felfedezhetjük, hogy a káposztasága mennyi lehetőséget kínál! Az alma, a birs, a tél fűszerei szinte adják magukat, hogy a lilakáposztával egyesülve valami szívderítő finomság főjön ki belőle. Akár az ünnepi menü nyitányaként is gondolhatunk rá. Nekem nagyon bejön ez az édeskés, savanykás, gazdag ízvilág, és bevallom, olykor egy kevés chilipehely is kerül rá, ami vadít rajta kellemesen.