Gombás-hagymás falatkák leveles tésztában

Gasztro

Gombás-hagymás falatkák leveles tésztában

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 csomag vajas leveles tészta
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 tk só
  • 2 ek cukor
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 ek olívaolaj
  • 25 dkg csiperke
  • 15 dkg gorgonzola dolce

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A vöröshagymát félkarikára vágjuk, és egy kevés olívaolajon egy teáskanál sóval együtt jól ledinszteljük. Ezután ízesítjük a cukorral és a balzsamecettel, valamint borssal.

A gombát falatnyi darabokra vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk. Csak akkor sózzuk, ha már szép piros, így nem fog levet engedni. Ízesítjük friss petrezselyemmel is.

Ha elkészültünk, összeállítjuk a falatkákat. A vajas tésztát kockákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Mindegyikre halmozunk a karamellizált hagymából, a pirított gombából, és mindegyikre rakunk a sajtból is.

Végül 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Melegen tálaljuk.

Marcsi ezt a receptet így készítette el: 

Ajánljuk még:

A töltött káposztát többféleképpen is készítheted! 6 receptet hoztunk

A töltött káposzta olyan klasszikus, amelyet sokféle recept szerint tudunk elkészíteni. Mutatjuk a recepteket, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt: van exkluzív, hagyományos, diétás, és olyan is, ami földhöz vág, pedig vegetáriánus. A savanyú káposztát régen a „magyarok címere” névvel illették, hiszen rengeteg olyan receptünk volt, amelynek ez a fő alapanyaga. Mindenütt közkedvelt, még sincs belőle két egyforma.