Hozzávalók:
- 1 csomag vajas leveles tészta
- 3 fej vöröshagyma
- 1 tk só
- 2 ek cukor
- 2 ek balzsamecet
- 1 ek olívaolaj
- 25 dkg csiperke
- 15 dkg gorgonzola dolce
Elkészítés:
A vöröshagymát félkarikára vágjuk, és egy kevés olívaolajon egy teáskanál sóval együtt jól ledinszteljük. Ezután ízesítjük a cukorral és a balzsamecettel, valamint borssal.
A gombát falatnyi darabokra vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk. Csak akkor sózzuk, ha már szép piros, így nem fog levet engedni. Ízesítjük friss petrezselyemmel is.
Ha elkészültünk, összeállítjuk a falatkákat. A vajas tésztát kockákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Mindegyikre halmozunk a karamellizált hagymából, a pirított gombából, és mindegyikre rakunk a sajtból is.
Végül 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Melegen tálaljuk.
Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: