Gasztro

Epres csodák, ribizlis túrótorta és panna cotta – Borbás Marcsi 5 kedvenc sütés nélküli desszertje

A nagy melegben a sütő bekapcsolása nélkül is finom sütiket készíthettek. Az alábbiak között van, amelyiket főzni kell, de olyan is akad, amihez csak a hűtőre lesz szükséged!

EPRES GOMBÓC

 A receptért kattints ide.

 

Tovább olvasok

EPRES TRÜFFELGOLYÓ

 A receptért kattints ide.

RIBIZLIS TÚRÓTORTA SÜTÉS NÉLKÜL

A receptet itt találjátok.

RETRO RIBIZLIS JOGHURTHAB

ribizlis-sutemeny

 A receptet itt találjátok.

PANNA COTTA MEGGYES REBARBARAKOMPÓTTAL

 A receptet itt találjátok.

Ajánljuk még:

„Már csak mi maradtunk mézeskalácsosok Debrecenben” – a Radics Mézes műhelyben Radics Zoltánnal beszélgettünk

Alig tíz évre rá, hogy 2014-ben a debreceni mézeskalácsosság bekerült a debreceni és a Hajdú-Bihar megyei értéktárba, már csak egyetlen működő mézeskalácsos műhelyt találunk Debrecenben. A híres debreceni mézes tányért ma már csak Radics Zoltán fiatal mézeskalács készítő mester készíti, aki édesapjától, Radics Lászlótól tanulta a mesterséget. Vajon képes lesz fennmaradni ez a több száz éves hagyomány? Mi kell ahhoz, hogy megőrizzük? A szaktudás és a rengeteg munka bizonyosan nem elegendő hozzá – ez derült ki Radics Zoltánnál tett látogatásunk alkalmával is.