Javában benne vagyunk az eperszezonban, így az ünnepi asztalra ez a csoda is elkészülhet!
Hozzávalók:
- 20 dkg 70%-os étcsokoládé
- 15 dkg eper pürésítve
- 5 dkg tejszín
- 4 dkg vaj
Elkészítés:
Az epret leturmixoljuk egy botmixerrel, majd elkeverjük a tejszínnel. Az egészet felforraljuk, és még forrón ráöntjük a kockára vágott étcsokoládéra. Az egészet botturmixszal krémesre keverjük. Amikor már tökéletesen egynemű, hozzáadjuk a vajat, és még egy kicsit turmixoljuk, míg kifényesedik az egész keverék. Ezután az kihűtjük a csokoládés, epres keveréket.
Ha krémet szeretnénk készíteni, a lehűlt keveréket habverővel habosítsuk ki. Kiváló édesség lesz önmagában is vagy egy finom piskótával.
Ha trüffelgolyókat készítenénk, a kihűtött keverékből kicsi gombócokat formálunk. Tehetünk a közepébe mandulaszemeket vagy más finomságot is, például grillázst! A kész golyókat végül kakaóporba forgatjuk, és már fogyaszthatjuk is! Mindenképpen hűtőben tároljuk.
A cikket a Turisztikai Marketing Ügynökség támogatta
Ajánljuk még: