Epres trüffelgolyó

Gasztro

Pünkösd

Epres trüffelgolyó

 Borbás Marcsi receptje

Javában benne vagyunk az eperszezonban, így az ünnepi asztalra ez a csoda is elkészülhet!

Hozzávalók:

  • 20 dkg 70%-os étcsokoládé
  • 15 dkg eper pürésítve
  • 5 dkg tejszín
  • 4 dkg vaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Az epret leturmixoljuk egy botmixerrel, majd elkeverjük a tejszínnel. Az egészet felforraljuk, és még forrón ráöntjük a kockára vágott étcsokoládéra. Az egészet botturmixszal krémesre keverjük. Amikor már tökéletesen egynemű, hozzáadjuk a vajat, és még egy kicsit turmixoljuk, míg kifényesedik az egész keverék. Ezután az kihűtjük a csokoládés, epres keveréket.

Ha krémet szeretnénk készíteni, a lehűlt keveréket habverővel habosítsuk ki. Kiváló édesség lesz önmagában is vagy egy finom piskótával.

Ha trüffelgolyókat készítenénk, a kihűtött keverékből kicsi gombócokat formálunk. Tehetünk a közepébe mandulaszemeket vagy más finomságot is, például grillázst! A kész golyókat végül kakaóporba forgatjuk, és már fogyaszthatjuk is! Mindenképpen hűtőben tároljuk.

A cikket a Turisztikai Marketing Ügynökség támogatta

Ajánljuk még: