Zöldséges tócsni
Olvasási idő: 1 perc

Zöldséges tócsni

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 3 kisebb fej cékla vagy 3 db csicsóka és 1 db közepes krumpli vagy 3 szál répa és 1 db közepes krumpli
  • 1 kisebb fej hagyma lereszelve
  • 1 tojás
  • fokhagyma ízlés szerint
  • 2-3 ek liszt
  • só, bors

Elkészítés

A zöldséges tócsnikhoz lereszeljük a különféle zöldségeket. Lesózzuk a keverékeket, majd egy kicsit állni hagyjuk, végül alaposan kicsavarjuk a zöldségeket. Az egyes variációkhoz hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, sót, borsot, majd beleütjük a tojást, és elkeverjük a liszttel is.

Ezután lapos pogácsákat formázunk a masszából, és egy tapadásmentes serpenyőben kevés olajon pirosra sütjük a tócsnik mindkét oldalát. Tálalhatjuk őket fokhagymás tejföllel vagy salátával is.

Kapcsolódó tartalom
Bébicsirke bébispenóttal
| 2025. máj 08

Bébicsirke bébispenóttal

Borbás Marcsi receptje