Hozzávalók
A habhoz:
- 1 nagy bögre ribizli
- 3 ek cukor (ízlés szerint)
- 1 csomag instant zselatin
- 2 dl görög joghurt
- 2 dl zsíros habtejszín
A zseléhez:
- 1 nagy bögre ribizli
- 3 ek cukor (ízlés szerint)
- 1 csomag instant zselatin
Elkészítés
Aki gyerekkorában szerette a retro joghurthabot, az imádni fogja ezt a nyári finomságot.
Elsőként a habot készítjük el. A ribizlit feltesszük főni, és jól összenyomkodjuk. Ha kiengedte a levét, és szépen forr, akkor egy szitán átpasszírozzuk. A gyönyörű, bordó levet visszatesszük a tűzre, és a cukorral együtt felforraljuk. Ezzel a sziruppal fogjuk ízesíteni a habot. Az édességét mindenki ízlés szerint állítsa be.
Ha elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd keverjük el a sűrű görög joghurttal.
A jéghidegre behűtött tejszínt verjük kemény habbá, közben pedig adjuk hozzá a zselatint. Végül forgassuk össze óvatosan a joghurttal, majd adagoljuk ki 4-5 csinos pohárba. Ezután tegyük be a hűtőbe.
A zseléhez a ribizlit tegyük fel forrni, és egy kicsit nyomkodjuk össze. Csak annyira, hogy a gyümölcs fele egyben maradjon. Ha megpuhult a ribizli, ízesítsük cukorral, és húzzuk le a tűzről. Hagyjuk langyosra hűlni, majd adjuk hozzá a zselatint. Vegyük elő a hűtőből a poharakba adagolt habot, és mindegyiknek a tetejére kanalazzunk egy jó adagot a gyümölcszseléből.
Ezután legalább 4-5 órát hagyjuk hűlni, de akár egy egész éjszakát is várhatunk, mielőtt megkóstoljuk.