Retro ribizlis joghurthab

Gasztro

Retro ribizlis joghurthab

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

A habhoz:

  • 1 nagy bögre ribizli
  • 3 ek cukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag instant zselatin
  • 2 dl görög joghurt
  • 2 dl zsíros habtejszín

A zseléhez:

  • 1 nagy bögre ribizli
  • 3 ek cukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag instant zselatin

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Aki gyerekkorában szerette a retro joghurthabot, az imádni fogja ezt a nyári finomságot.

Elsőként a habot készítjük el. A ribizlit feltesszük főni, és jól összenyomkodjuk. Ha kiengedte a levét, és szépen forr, akkor egy szitán átpasszírozzuk. A gyönyörű, bordó levet visszatesszük a tűzre, és a cukorral együtt felforraljuk. Ezzel a sziruppal fogjuk ízesíteni a habot. Az édességét mindenki ízlés szerint állítsa be.

Ha elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd keverjük el a sűrű görög joghurttal.

A jéghidegre behűtött tejszínt verjük kemény habbá, közben pedig adjuk hozzá a zselatint. Végül forgassuk össze óvatosan a joghurttal, majd adagoljuk ki 4-5 csinos pohárba. Ezután tegyük be a hűtőbe.

A zseléhez a ribizlit tegyük fel forrni, és egy kicsit nyomkodjuk össze. Csak annyira, hogy a gyümölcs fele egyben maradjon. Ha megpuhult a ribizli, ízesítsük cukorral, és húzzuk le a tűzről. Hagyjuk langyosra hűlni, majd adjuk hozzá a zselatint. Vegyük elő a hűtőből a poharakba adagolt habot, és mindegyiknek a tetejére kanalazzunk egy jó adagot a gyümölcszseléből.

Ezután legalább 4-5 órát hagyjuk hűlni, de akár egy egész éjszakát is várhatunk, mielőtt megkóstoljuk.

Ajánljuk még:

„Évente minimum 300 különböző új receptet főzünk meg együtt”: Borbás Marcsival és Antal Csillával a Konyhám 200. adása kapcsán beszélgettünk

Borbás Marcsi Konyhám sorozatának 200-ik adását látjuk ma az egy.hu oldalán. Ez alkalomból páros interjú keretében villantjuk fel a műsor készítésének kulisszatitkait. Antal Csilla tíz éve segíti Marcsit a konyhában. Ahol egyikük mozdulata véget ér, ott kezdődik a másiké: ebből a szimbiózisból bontakoznak ki hétről-hétre a sokunk által kedvelt finomabbnál-finomabb receptek. 

 

Már követem az oldalt

X