Gasztro

Élvezetes, egészséges, diétás: receptek mediterrán étrendhez

Hántolatlan gabonák, hüvelyesek, olajos magvak, zöldségek, gyümölcsök, kis mennyiségben halak és szárnyasok, tojás, joghurt, extraszűz olívaolaj – ezek mind jöhetnek, ha mediterrán diétát követnénk! Kerüljük viszont a fehér lisztet, a vörös húst, az étolajat. Mutatjuk, milyen finom ételeket készíthetsz, ha kipróbálnád a mediterrán étkezést!

HÁZI MÜZLISZELET

Kezdjük egy jó reggelivel: müzliszeletet otthon is készíthetünk, és így legalább csupa olyan dolog kerül bele, amit szeretünk. Csupán különféle magvakra, aszalt gyümölcsökre és egy kis mézre van szükségünk. Mi ezúttal zabot használtunk alapnak:

házi müzliszelet

TONHALAS TÉSZTA SÜLT KELBIMBÓVAL

Kevés hal, ízes zöldség, és egy jól megválasztott teljes őrlésű gabonából készült tészta – minden jóság helyet kapott ebben a fogásban. Próbáljátok ki!

 

Tovább olvasok

FŰSZERES, EGYBEN SÜLT KARFIOL

Zöldségek, olívaolajos fűszeres öntet, joghurtos mártogatós – mindenféle jót egyesít ez az étel, ráadásul télen is szuper vitaminforrás! 

 

CSÍPŐS CSIRKESZÁRNY SALÁTÁVAL

Ha húst is szeretnétek a fogásba, a csirke plusz saláta választással nem lehet mellényúlni. Itt egy olyan receptet mutatunk, amiben pikáns hús készül egy percek alatt összedobható saláta mellé:

VÖRÖSLENCSE-SALÁTA

Minden évszakban elkészíthető ez a tápanyagban gazdag, olívaolajjal, hallal készült lencsesaláta. Jóféle házi kenyérrel, vagy egy kovászos teljes őrlésű ciabattával tökéletes vacsora.

voroslencse-salata-borbas-marcsi

 

 

ZÖLDBORSÓS CSIRKEMÁJRAGU

Gomba, borsó, ha úgy tetszik, mungóbabcsíra, ha úgy, zöldbab – ebbe az ételbe sokminden kerülhet, ugyanis egy jó adag csirkemáj mellé megannyi finomság illik! A magyar konyha kedvelt alapanyagát Borbás Marcsi így készítette el diétás formában. 

 

PIRÍTOTT LAZAC SPÁRGÁVAL

Ha a csirke nem a kedvencünk, süssünk halat! A lazacot így nagyon könnyen, pár perc alatt elkészítheted, és bármilyen szezonális zöldséggel, meg egy jó szelet kovászos kenyérrel bármelyik menüsorban megállja a helyét: 

SAKSUKA

Húsmentes, csupa zöldséges finomság a lecsóhoz hasonló finomság, a saksuka. A legjobb nyáron készíteni, mikor friss minden hozzávaló! 

 

ARTICSÓKÁS SPAGETTI

Az articsóka bizony nagyon finom, pláne, ha jól készítjük el. Ha teljes kiörlésű gabonából készült tésztával tálaljuk, a mediterrán diétába is nyugodtan kipróbálhatjuk: 

 

PADLIZSÁNOS TÉSZTA SÜTŐBEN SÜTVE

Hasonlóan az előzőekhez, a megfelelően választott tésztából készült padlizsános finomság kiváló diétás fogás – nem hiába az olaszok egyik kedvence!

padlizsanos-teszta-recept-borbas-marcsi

 

 

Már követem az oldalt

X