Tonhalas tészta sült kelbimbóval

Gasztro

Tonhalas tészta sült kelbimbóval

 

Hozzávalók:

  • 35 dkg tonhal
  • 30 dkg kelbimbó
  • 15 dkg sonka vagy húsos szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • 30 dkg spagetti
Tovább olvasok

A kelbimbót egy tepsiben elterítjük. Megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és elkeverjük aprított sonkával, valamint fokhagymával. Betesszük a sütőbe 180 fokra sülni addig, amíg nem kezd el szinte feketedni kívülről a kelbimbó, mert akkor lesz belül krémes és édes.

A tonhalat felcsíkozzuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. Tehetünk rá egy kevés szalonnát és aprított fokhagymát is. Amikor megsült a hal, ízlés szerint sózzuk és hozzáadjuk a tejszínt. Amíg a tejszínnel beforraljuk, aprítsunk petrezselymet és adjuk az ételhez. Ha készen van a ragu, tegyük félre. Forraljunk sós vizet, és főzzük ki a tésztát. Amikor a tészta készen van, a levéből egy merőkanálnyit tegyünk a raguhoz, forraljuk fel, majd a megfőtt tésztát egyből keverjük a raguhoz. Sült kelbimbóval tálaljuk.

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.