Hozzávalók:
- 40 dkg penne tészta
- 2 kisebb padlizsán
- 2 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szem kaliforniai paprika
- 25 dkg koktélparadicsom
- 2 dl passzírozott paradicsom
- 2 db mozzarella
Elkészítés:
Elsőként elkészítjük a zöldséget. A padlizsánokat félbevágjuk, beirdaljuk, lesózzuk. Ha levet engedtek, akkor megtörölgetjük őket, majd olívaolajjal meglocsoljuk, és forró sütőben puhára sütjük.
Ezután erősen sós vizet forralunk. Amikor zubog, beleöntjük a pennét, és a főzési idő feléig forraljuk. Leszűrjük, és félretesszük – a sütőben majd pont jó állagúra sül.
Eközben elkészítjük a mártást. Olívaolajon fokhagymát pirítunk, majd rákanalazzuk a megsült padlizsán belsejét. Ahogy pirulni kezd, rávágjuk a húsos paprikát, majd ha az is lepirult, rádobjuk a felaprított paradicsomot. Felöntjük paradicsomszósszal, az egészet átpirítjuk, hogy a paradicsom íze még mélyebb legyen. Óvatosan sózzuk, majd kanalazunk mellé a tészta főzővizéből – mivel ez is sós, az étel végső sóssága itt dől el. Ha szükséges, kóstolás után sózzuk még.
A szószra rászedjük a forró pennét, jól átforgatjuk. Magasfalú, olívaolajjal kikent, fedeles tepsibe tesszük a tésztát a mártással együtt. Kicsit több mártásunk lesz, mint megszoktuk, de ne aggódjunk, ezt majd felveszi sülés közben a tészta. Az egészre két nagy mozzarellát tépkedünk rá, majd tíz perc alatt, lefedve készre sütjük az ételt 180 fokos sütőben.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: