Padlizsános tészta sütőben sütve, ahogy az olaszok készítik

Gasztro

Padlizsános tészta sütőben sütve, ahogy az olaszok készítik

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne tészta
  • 2 kisebb padlizsán 
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szem kaliforniai paprika
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 2 dl passzírozott paradicsom
  • 2 db mozzarella

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Elsőként elkészítjük a zöldséget. A padlizsánokat félbevágjuk, beirdaljuk, lesózzuk. Ha levet engedtek, akkor megtörölgetjük őket, majd olívaolajjal meglocsoljuk, és forró sütőben puhára sütjük. 

Ezután erősen sós vizet forralunk. Amikor zubog, beleöntjük a pennét, és a főzési idő feléig forraljuk. Leszűrjük, és félretesszük – a sütőben majd pont jó állagúra sül.

Eközben elkészítjük a mártást. Olívaolajon fokhagymát pirítunk, majd rákanalazzuk a megsült padlizsán belsejét. Ahogy pirulni kezd, rávágjuk a húsos paprikát, majd ha az is lepirult, rádobjuk a felaprított paradicsomot. Felöntjük paradicsomszósszal, az egészet átpirítjuk, hogy a paradicsom íze még mélyebb legyen. Óvatosan sózzuk, majd kanalazunk mellé a tészta főzővizéből – mivel ez is sós, az étel végső sóssága itt dől el. Ha szükséges, kóstolás után sózzuk még.

A szószra rászedjük a forró pennét, jól átforgatjuk. Magasfalú, olívaolajjal kikent, fedeles tepsibe tesszük a tésztát a mártással együtt. Kicsit több mártásunk lesz, mint megszoktuk, de ne aggódjunk, ezt majd felveszi sülés közben a tészta. Az egészre két nagy mozzarellát tépkedünk rá, majd tíz perc alatt, lefedve készre sütjük az ételt 180 fokos sütőben.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Mélyhűtött mentes termékek: finomak és egészségesek

Egyre inkább népszerűvé válnak a „mentes” termékek. Általában ezt a jelzőt a tej-, glutén-, szója- és hozzáadott cukor-mentes élelmiszerekre használják. Ez a tulajdonság pedig lefedi az ételérzékenyek, paleosok, sőt még a cukorbetegek igényeit is. Tehát szinte bárki jön hozzánk vendégségbe, meg tudjuk kínálni, ha van nálunk „mentes” süti. Ráadásul ilyenkor ma már nem azokról a „fűrészpor ízű” ételekről beszélünk, amik fogyasztása régebben sok lemondással járt a fogyasztóik részéről, hanem olyan finomságokról, amikről szinte senki el nem tudná mondani, hogy búzaliszt, cukor vagy éppen tehéntúró nélkül készültek el.